Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ), "Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Merkezi Araştırma Labaratuvarları" başlıklı bir konferans gerçekleştirdi.
Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa, Giresun Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş konuşmacı olarak katıldı. Âşık Zülâli Konferans Salonu'nda 08 Şubat Cuma günü gerçekleştirilen konferansta Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş, katılımcılara "Üniversite Sanayi İşbirliği ve Merkezi Labaratuvarları" konusunda bilgi ve tecrübelerini anlattı.
ARÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Orhan Söylemez'in açılış konuşması ile başlayan konferans Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş'ın sunumu ile devam etti. Prof. Dr. Orhan Söylemez, ARÜ Merkezi Labaratuvar inşaatının tamamlandığını ve konferansın bu zaman diliminde gerçekleştirilmesinin çok olumlu olduğunu belirtti. ARÜ Merkezi Labaratuvarı'nın herhangi bir aksilik olmadığı takdirde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçeceğini vurgulayan Söylemez, "Açılacak olan merkezi labaratuvarın malzeme alımları için Mühendislik Fakültesi ile bir çalışma yürütüyorduk. Aynı zamanda Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi bölümünde görevli akdemiysen arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir liste oluşturduk. Buna uygun olarak Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş, 'Üniversite Sanayi İşbirliği ve Merkezi Araştırma Labaratuvarları' konulu konferans için üniversitemize geldi. Sayın Uğraş'ın Giresun Üniversitesi'nin Merkezi Labaratuvarı'nın kurulmasında büyük katkıları olduğunu öğrendik. Onun tecrübelerinden bu konferans sayesinde çokça yararlanacağız" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Prof. Dr. Orhan Söylemez'in konuşmasının ardından Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş, teknokentler ve teknoparklar, Üniversite Sanayi İşbirliği kapsamında gerçekleştirilecek projeleri destekleyen programlar, KOSGEB'in bu kapsamda gerçekleştirilecek projelere destekleri, merkezi labaratuvarlarında bulunması gereken teçhizatlar vb. birçok konuda katılımcılara bilgi aktardı. Uğraş'ın sunumu sonrasında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş'a katılımından ve verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek, teşekkür belgesi takdim etti. Genç bir üniversite olduklarını ve merkezi labaratuvarlarını yeni kurduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, bu konferansın çok isabetli olduğunu da belirtti.
Konferansa ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Giresun Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil İbrahim Uğraş, ARÜ akademik ve idari personelleri katıldı.
(ARV-AT-Y)

11.02.2013 15:39:50 TSI

Editör: Wan Haber