Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Halk Kültürü Araştırma Merkezi tarafından Çıldır Meslek Yüksekokulu'nda "Aynaya bak ve sor: ben kimim" başlıklı bir konferans düzenlendi.
Çıldır Meslek Yüksekokulu (MYO) Konferans Salonu'nda 14 Aralık Cuma günü düzenlenen konferansa; İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan konuşmacı olarak katıldı.
Çıldır MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hürriyet Çimen, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Âşık Şenlik Belediye Başkanı Mülazım Karaçay ile Çıldır MYO personeli ve öğrencilerinin katıldığı konferansa ilgi oldukça yoğun oldu.
"KIBLEMİZ ANADOLU'DUR"
"Aynaya bak ve sor: ben kimim" sorusunun herkesin kendisine sorması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan "bu soru karşısında aldığınız cevap sizin milli kimliğinizdir" diyerek sözlerine başladı. Kendi hayatından örnekler veren Aslan şunları söyledi: " Bu ülke bizim ve ülkemize sahip çıkmalıyız. 1979 yılında benim ninem Azerbaycan'a bağlı Gence yöresinde yaşardı. Bir gün yanına gittim. Namaz kılıyordu. Baktım yanlış kıbleye yönelmiş. Dedim ki 'Nine kıble o taraf değil şu taraf.' Ninem dedi ki: 'Hayır sen yanlış biliyorsun. Benim kıblem Türkiye'nin olduğu taraftır.' Yani demek istediğim şu; kıblemiz Anadolu'dur. Bu bizde bir kimlik birikimi oluşturmuştur."
Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü bir devlet olduğuna da değinen Yrd. Doç. Dr. Aslan, "Biz her türlü sıkıntının altından kalkarız" diyerek konuşmasını tamamladı.
Programın sonlarına doğru Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ali Aslan öğrencilerin sorularını yanıtladı.
(OY-AT-Y)

18.12.2012 13:44:29 TSI

Editör: Wan Haber