Artvin'in Şavşat ilçesinde, iki kardeşe ait bir ev, iki ahır iki samanlık ve bir atölye yanarak kül oldu. İlçeye bağlı Kayadibi köyünde Zülküf Aydın'a ait atölyede neden çıktığı belirlenemeyen yangın büyüyerek diğer ev ahır ve samanlıklara sıçradı. Yangına ilk müdahale çevredekiler tarafından yapılırken olay yerine gelen Şavşat Belediyesi itfaiye ve Şavşat Orman İşletmesi ekipleri yangını kontrol altına aldı. Yangında bir ev, iki ahır iki samanlık ve bir atölye yanarak kül oldu.
Şavşat Kaymakamı Abdullah Köklü, can kaybının olmamasının sevindirdiğini belirterek "Yangınla ilgili gerekli çalışmaları yaptırdık.Vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Vatandaşlarımızın kendileri ve hayvanlarının barınabilmeleri için gerekli çalışmaları yaptık. Devletimiz her mağdur vatandaşın olduğu gibi bu afeti yaşayan Kayadibi köylü vatandaşlarımızında yanındadır. Sorunsuz bir kış geçirmeleri için her türlü önlem alınmıştır. Köylerimizde evlerimizin büyük bir çoğunluğu ahşap olduğu için vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekir. Mağdur vatandaşlarımızın ihtiyaçları kısa sürede çözülerek normal bir yaşam sürdürmeleri sağlanacaktır" dedi.
Ev sahiplerinden Zülküf Aydın ve Fikri Aydın da yangında hiç bir eşyalarını kurtaramadıklarını belirterek "Yıllarca çalışarak bu evi, ahırı ve samanlıkları yaptık. Evden hiçbir eşya kurtaramadık. Mevsimin kış olması nedeniyle bütün mahsul evdeydi. Hepsi yandı. Yangının neden ve nasıl çıktığını anlayamadık. Bu kışı rahat geçireceğiz diye hazırlanırken bir anda evsiz barksız kalmak çok acı. Yangın içimizi acıttı" dediler.
(NU-BK-HO-Y)

25.12.2012 14:18:34 TSI

Editör: Wan Haber