Artvin'in Şavşat ilçesinde hayatını kaybeden bir kişinin domuz gribinden öldüğü iddiaları ilçede paniğe neden oldu.
Şavşat'ta özel bir şahsa ait fırında çalışan Ali K (28), Şavşat Devlet Hastanesi'ne şiddetli baş ağrısı ve ateş teşhisiyle başvurdu. Ateşinin düşmemesi sonucu Ali K, Trabzon'daki Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından domuz gribi belirtileri ortaya çıktı. Ali K, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ali K'ın cenazesi Artvin'in Ardanuç ilçesinde toprağa verildi.
Ali K'ın erkek kardeşinin de yüksek ateş teşhisiyle aynı hastanenin Göğüs Cerrahisi Servisi'nde tedavi altında tutulduğu belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Celal Tekinbaş, hastanın 10 gün önce ağır zatürre teşhisiyle kendilerine geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Biz burada hastaya gerekli müdahaleyi yaptık. Durumu ağırlaşınca cihaza bağladık. Kendisinden aldığımız kanı ise Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne göndererek tahlil ettirdik ve gelen sonuçtan domuz gribi olduğu belirlendi. Domuz gribi kesin tanısı konuldu ve tedavisi yoğun bakım ünitesinde sürüyordu. Durumu kötüleşti ve hastanemize geldiği hafta içerisinde hayatını kaybetti."
(NU-HO-Y)

13.02.2013 15:05:47 TSI

Editör: Wan Haber