Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde, Halk Bankası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle, üniversite öğrencilerini girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırıp başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla 60 kursiyere "Girişimcilik eğitimi" verildi.
Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri gibi modüller içeren eğitime katılan 60 öğrenciden, kursu başarıyla tamamlayan 57 kişi uygulamalı girişimcilik sertifikası almaya hak kazandı. Girişimcilik eğitiminin ağırlıklı olarak girişimcilik fikri ve unsurları ile iş planının hazırlanması hususları oluşturduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Lokman Toprak, "Verdiğimiz bu eğitim sayesinde girişimci adayları iş fikri edinme veya sahip oldukları iş fikrini uygulamaya geçirme konularında bilgi ve beceri edinmektedirler. Bu eğitimle uygulamalı girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, gençlerin potansiyellerinin gerçekleştirilmelerine imkan sağlanması, girişimciliklerinin desteklenmesi ve istihdamın artırılmasını hedefliyoruz" dedi.
Kursu başarıyla bitirenlerden herhangi bir iş kuranların iş planı hazırlaması ve KOSGEB'e başvurması gerektiğini belirten Toprak, iş planı onaylananlara toplamda 30 bin TL'si hibe; 70 bin TL'si ise ilk iki yıl ödemesiz olmak üzere dört yılda geri ödemeli faizsiz kredi verildiğini belirterek, yeni iş yeri kuranlar için bunun çok önemli bir avantaj olduğunu söyledi.
(MA-AKK-Y)

06.02.2013 14:49:44 TSI

Editör: Wan Haber