Makbule Eroğlu Konferans Salonu'nda Gaziemir Belediyesi Yetişkin Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu "Artiz Mektebi" adlı oyun Sarnıçlıları gülmekten kırdı geçirdi. Bir konservatuar da okuyan öğrencilerin başından geçenleri ve öğretmen ile öğrenciler arasında yaşananları konu edinen güldürü tarzındaki oyun günümüz Türkiye'sinin koşullarını da eleştirel dille ele alıyor.
Okul öğrencilerinin batı hayranı müdürlerine karşı isyanları ve verdikleri komik savaşları, birbirini seven Ali ve Nesrin isimli iki gencin paraya karşı verdikleri mücadeleleri, yıllar sonra aynı okulda karşılaşan iki öğretmenin yıllara dayanan müthiş aşklarının tiyatro sahnesinde canlandırıldığı komedi tarzı oyun, Yüksek Öğrenim Kurumu, atanamayan öğretmenler, 4 4 4 eğitim sistemi, yumurta atanpankart açan öğrencilere karşı sergilenen tutum, özgürlüklerin kısıtlanması, batı kültürüne özenti gibi konulara göndermelerde bulunuyor.
Oyun sonunda Gaziemir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi İlhan Özgün'ün çiçek takdim ettiği yönetmen Vadat Mehmet Konuk, "Sahnedeki oyuncu arkadaşlarımın tamamı amatör oyuncular, Gaziemir Belediyesinin verdiği tiyatro kursunda yetişen oyuncular. Seyirciden aldığımız olumlu tepki bizi çok mutlu etti. Bize bu olanakları tanıdığı için Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(AH-Y)

29.01.2013 10:54:55 TSI

Editör: Wan Haber