Afyonkarahisar'da, bir yıldır iş arayan ancak görme engelli olduğu için başvuru yaptığı bütün işyerlerinin kapıları yüzüne kapanan 30 yaşındaki Hakan Erdoğan, sonunda bir iş buldu. Solido isimli bir çağrı merkezinde yönetici konumunda işe başlayan Erdoğan, iş bulduğu için çok mutlu olduğunu kaydederek, "Sonunda bende evime ekmek götürebiliyorum" dedi.
Evli ve bir çocuk babası görme engelli Hakan Erdoğan, ailesi ile birlikte iş bulmanın sevincini yaşıyor. Afyonkarahisar merkezde ikamet eden ve bir yıldır iş arayıp bulamayan Erdoğan, Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü vasıtası ile bir iş yerine yerleştirildi. 10 gün önce Solido isimli bir çağrı merkezi firmasında işe başlayan doğuştan görme engelli Hakan Erdoğan, evlendiği günden itibaren iş aradığını fakat gittiği her işyerinin kapısının sırf görme engelli olduğu için yüzüne kapandığını söyledi. Erdoğan, iş başvurusu yapmadığı yer kalmadığını belirterek şöyle konuştu: "Çalmadığımız kapı kalmadı. Ama şu ana kadar bir iş bulamamıştım. Bilgisayar sertifikam olmasına rağmen benim bilgisayar kullanmama bile inanmadılar. Her gittiğim kapıdan geri döndüm. Aileme ekmek götüremedim. 10 gün önce Solido Çağrı Merkezi'nde işe başladım."
Hakan Erdoğan, iş bulmasının öyküsünü şöyle anlattı: "Çalışma ve İş Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ile iş araştırması yaparken Solido Çağrı Merkezi Genel Müdürü Emre Aşkar geldi. Müdür Erdem Ünlüyalvaç da, Aşkar'a 'Engelli ihtiyacınız var mı?' diye sordu. Emre Aşkar da yardımcı olabileceklerini söyleyerek kartını verdi. Kendisini arayarak işyerine gittim. Bana uygun bir çalışma ortamı hazırlayarak işe başlattı. Buradaki görevim çağrı operatörlerini dinlemek, yaklaşık 60 çalışan var. Görevim onların müşterileri ile yaptıkları görüşmelerde kalite standartlarına uyup uymadıklarını tespit etmek, kayıt altına alarak, üst birimlere iletmek. İşimi seviyorum. Sabahları işe gelirken iş yerimin karşısında iniyor ve bir arkadaşıma cep telefonu ile çağrı bırakıyorum. O da geliyor beni yolun karşısından alıp işyerimize getiriyor. Bana böyle sahip çıkıyorlar. İş bulduğum için ben ve ailem çok mutlu, artık evime ekmek götürebiliyorum"

GÖREVİMİZ İŞ BULMAK
Çalışma ve İş-Kur Afyonkarahisar İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ise görevlerinin bütün işsiz kesime iş bulmak olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Hakan Erdoğan gibi arkadaşlarımızın da iş bulabilmeleri için büyük uğraş vermekteyiz. Hakan Erdoğan görme engelli olduğu için ona hemen hemen bir yıldır iş arıyor bulamıyorduk. Çünkü işverenler görme engellilerle ilgili değerlendirme yapamıyorlardı. Bu konu üzerinde Solido Çağrı Merkezi ile bir diyaloga girdik. Sağolsun iş veren Emre Aşkar bizlere yardımcı oldu, Hakan Erdoğan'ı istihdam etti. Şu an işverenimiz de çalışanımız da çok memnun. Vatandaşlarımızla birlikte engellilerimizin iş bulmada tek adresin İş Kur olduğunu bilmelerini istiyorum."

ENGEL BEYİNDE BİTER
Hakan Erdoğan'ı firmalarında istihdam eden Solido Çağrı Merkezi Sahibi ve Genel Müdürü Emre Aşkar ise, kişilerin ön yargılarını aştıktan sonra her şeyin olacağını düşündüğünü söyledi. İnternet reklamcılığı üzerine faaliyet gösteren 60 müşteri temsilcisinin olduğu işyerinde Hakan Erdoğan'ı istihdam etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Aşkar, sözlerini şöyle sürdürdü:"Nice insanlar var eli ayağı tutar, gözü görür ama karakterinde problem vardır. Bazıları da Hakan Erdoğan gibi görme engellidirler ama 3-4 sağlıklı kişinin yapamadığı işleri yaparlar. Yani burada mantık olarak engel gözde, kulakta, elde ve ayakta değildir engel tamamen beyinde biter. Şu an Hakan Erdoğan'dan çok memnunuz. İnşallah 2013 yılında Hakan bey gibi engelli kardeşlerimizden 4-5 kişilik bir kadro oluşturmayı düşünüyoruz"
(GC-SK-HO-Y)

25.12.2012 15:46:58 TSI

Editör: Wan Haber