İnternet ve teknoloji çağına ayak uyduran bazı hindi yetiştiricileri, yılbaşına sayılı günler kala yetiştirdikleri hindileri internet üzerinden satışa sundu. İnternet üzerinden hindilerin bilgilerini paylaşan satıcılar, hindilerin fotoğraflarını Whatsapp üzerinden müşteriye gönderiyor.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez tadı olan hindiler İstanbul’un çeşitli yerlerine kurulan pazarlarda satışa sunuldu. Günümüz çağına ayak uyduran hindi yetiştiricileri, çadırlarda yaptıkları satışların yanı sıra internet ortamına hindilerin fotoğraflarını koyarak satmaya çalışıyor. Vatandaşlar, hayvanların fiyatından nereden geldiklerine ve ağırlıklarına kadar birçok bilgiye internet ortamından ulaşıp hindilerini satın alabiliyor. Ayrıca vatandaşlar hindi yetiştiricilerinin iletişim bilgilerini internet sayfasından alarak Whatsapp üzerinden iletişime geçip alacakları hindilerin fotoğrafını isteyebiliyor.

Tokat’tan getirdiği hindileri Küçükçekmece Gölü’nün kıyısına kurduğu kümeste besleyerek satmaya çalışan Okan Solmaz, “Vatandaşlarımız her şeyi internet ortamından aldıkları için biz de denemek amaçlı hindilerin fotoğraflarını çekip internete koyduk. İnternette şimdi arabalar falan satılıyor. Biz de bunu görünce bakalım hindi satışları olur mu gibisinden bir deneyelim dedik ve öylelikle internete hindileri koyduk” dedi.


“İNTERNETTE GÖRENLER WHATSAPP’TAN FOTOĞRAF İSTİYORLAR” 
İnternet ortamının satışlarını doğrudan etkilediğini ve insanların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Solmaz, “İnternete koymamız bizim açımızdan çok iyi bir çalışma oldu. İnternet ortamında hindileri gören herkes arayıp bize soruyor. Bu da bizim satışlarımızın güzel olmasını sağlıyor. Her yerden bizi arayıp soruyorlar ve Whatsapp üzerinden bizden fotoğraf istiyorlar. Biz de gönderiyoruz ona göre beğenip bize söylüyorlar. Yani bu sistem bizim için çok güzel oldu” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKLI HİNDİ KANAT ALTLARINDAN VE TÜYLERİNDEN BELLİ OLUR” 
Hindilerin sağlıklı olup olmadığı konusunda da bilgiler veren Solmaz, “Vatandaşlarımız bir hindinin sağlıklı olup olmadığını kanat altına bakarak anlayabilirler. Bunların hepsi doğada yetiştirilme olduğundan dolayı resimlerini çekip internete koyduk. Yani vatandaşlarımız kanat altından ve tüylerinin parlak olmasından sağlıklı olup olmadığını anlayabilirler” diye konuştu.
Yılbaşı gecesi sofraları süsleyecek olan hindiler bu yıl 70 ile 150 TL arasında alıcılarını bekliyor.  

Editör: Wan Haber