Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Fatih' projesi kapsamında, merkez Yenişehir ilçe sınırlarında bulunan Yahya Akel Fen Lisesi'nde okuyan 121 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
Okulda gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber ile İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül katıldı. Dağıtımlarda konuşan Vali Güzeloğlu, gençlerin önce anne ve babaları için daha sonra ise Türkiye için çok değerli olduğunu söyledi. Gençlerin Türkiye'nin geleceği olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Şu anda fiziksel anlamda okulunuz ve teknolojik anlamda donanımlar dünyanın en ileri ve en güçlü eğitim sisteminin alt yapısıdır. Dünyada bu tür etkileşimli teknoloji hatlarını kullanan ve bunu öğrencisine sunan çok az ülke var. Biz onlardan biriyiz. Çünkü bu ülkenin geleceğinin sizin gibi iyi yetişmiş genç, güvenli ve bilimsel anlamda dünyanın bütün gelişmelerini edinmiş hem de katkı koyacak süreçte zenginleşmiş bir kimlikle sahada var olmalısınız. Yakın bir gelecekte dünyada bilimsel gelişmelere her biriniz katkı koyacak bir şekilde bu yaşlardan itibaren hazırlanmanızı istiyoruz. Fatih projesi bunun için var" dedi.

"İCAT ÇIKARMAKTAN ÇEKİNMEYİN"
Akıllı tahta ve tabletlerle artık derslerin daha iyi öğrenileceğini ve daha keyifli geçeceğini vurgulayan Güzeloğlu, "21. yüzyıl hepinizin fen ve ona bağlı bilimlerde yoğunlaşacağınız ve bilimsel her geçen gün artan yenilikleri barındırıyor. İcat çıkarmayın diye bir laf var ya, siz icat çıkartın. Çünkü bugün kullandığınız her şey geçmişte birinin çıkardığı icattır. Yeni bir şeyler ortaya koymak için zihninizi özgür kılacaksınız. Hayallerinizde sınır tanımayacaksınız ve teknoloji ile bunu buluşturacaksınız. İcat çıkarmaktan çekinmeyin" diye konuştu.
Bilimsel bilginin en güçlü bilgi olduğunun altını çizen Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugünde artık en değerli bilgidir. Hepiniz adına geleceğiniz açısından da en gerekli bilgidir. Her ne olmak istiyorsanız, her ne yapmak istiyorsanız bilimsel anlamda en iyisini yapmak zorunda ve sorumluluğundasınız. Okullarımıza dağıtığımız tablet bilgisayarlarla, etkileşimli tahtalarla dünyanın en üzeri ve en teknolojik fiziksel eğitim alt yapısını kurduk. Bugün çocuklarımıza sunmuş durumdayız. Onlar bunu hak ediyor. Onlara güveniyorum."
Bugün bu okula 121 tablet bilgisayar dağıttıklarını belirten Güzeloğlu, "Mersin genelinde ise bin 518 tablet bilgisayar dağıttık. Okullarımıza 2 bin 94 etkileşimli tahta kurduk. Mersin bu projeyi en iyi uygulayan ve sonuç alan illerden biri konumundadır. Bu projeyi hayata geçiren Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarları protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.
(KRY-Y)

19.02.2013 14:00:59 TSI

Editör: Wan Haber