Facebook şimdi de gözünü iş ilanlarına dikti. Artık firmalar Facebook üzerinden iş ilanı paylaşabilecek. Böylece Facebook, LinkedIn ile rekabete giriş yapacak.

LinkedIn’in iş dünyasındaki liderliği kimselere bırakmasa da her geçen gün rakipleri artmaya devam ediyor. Facebook bünyesine katacağı yeni özelliklerle birlikte iş ilanı vermeyi ve başvuru yapmayı kolaylaştıracak.

2 milyara yakın kullanıcısı olan Facebook verilen ilanın uygun adaylara ulaşması için ideal mecra olarak görülüyor. Kullanıma sunulacak yenilikle birlikte firmalar kendi sayfaları üzerinden açık olan pozisyonlara dair bilgileri paylaşabilecek. Firmayı takip eden kullanıcılar da bu bilgiyi ana sayfalarında görecek. Tabii eğer yoğun bir iş arama dönemindeyseniz o zaman iş ilanları bölümüne bakıp alternatifleri değerlendirmek mümkün olacak. Facebook’ta çoktan birçok bilgimiz yer aldığından başvuru formunu doldurmak oldukça kolay olacak.

İŞ GÖRÜŞMESİ MESSENGER’DA

Facebook iş ilanları LinkedIn’den farklı olarak bir kolaylık daha sunuyor: Ön görüşme imkanı.

Firma ve potansiyel çalışanlar Facebook Messenger üzerinden görüşme gerçekleştirebilecek.

İş ilanları önümüzdeki haftalarda Amerika ve Kanada için kullanıma sunulacak. Bu yeni özelliğin diğer ülkelerde ne zaman tanıtılacağı ise henüz bilinmiyor.(Kaynak:LOG)

Editör: Wan Haber