Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile birlikte balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için çalışma başlattıklarını bildirdi. Bayraktar, "Bundan sonra yapılacak yeni binalarda kesinlikle balkonlarda anten konmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.
Bakan Bayraktar, bazı medya kuruluşlarında konuya ilişkin çıkan haberleri değerlendirdi. Bayraktar, "Son iki gündür gerek yazılı, gerek görsel basında yer bulan televizyon anten kirliliği meselesini RTÜK ile görüşüyoruz. Bundan sonra yapılacak yeni binalarda kesinlikle balkonlarda anten konmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Yani antenlerin birleştirilmesi, merkezi anten sistemi, ama mevcut şuandaki antenlere de bir süre vereceğiz. Belli bir süre sonunda artık balkonlarda anten olmayacak" diye konuştu.
Balkonlardaki çirkin görüntüleri mutlaka ortadan kaldıracaklarını ifade eden, Bayraktar, "Buna ne demektir. Ülkemizin her bakımda gelişmesine, kalkınmasına, güzelleşmesine paralel olarak görsel güzelliği de sağlamamız lazım. Şimdi biz çok güçlü bir kentsel dönüşüm yapıyoruz. Binalarımızın fotoğrafını güzelleştirmemiz lazım, şehirlerimizin güzelleştirmemiz lazım. Bu bağlamda balkonlarımızdaki o çirkin görüntüleri de mutlaka ortadan kaldıracağız. Ama bunun bir süresi var. İnsanlarımızı incitmeden, kırıp dökmeden çok daha güzel olacak inşallah. Hem de görüntü kalitesini arttıracak şekilde RTÜK ile beraber almaktayız. Yeni yapılacak binalara kesinlikle koydurmayacağız. Ama eski binalara da belli bir süre içerisinde 2013 sonuna kadar, 2014 sonuna kadar büyük ölçüde televizyon antenlerinden temizlemiş olacağız" diye konuştu.
(OY-AS-ÖZ-Y)

31.01.2013 20:12:07 TSI

Editör: Wan Haber