Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, 167 sayılı Yer Altı Suları Kanununun 10. maddesinde yapılan değişiklik ile yeni açılacak ve mevcut olan artezyen kuyularına ölçüm sistemi kurulması gerektiğini söyledi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Manyas Belediye Başkanı ve Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, artezyen kuyularına ön yüklemeli su sayacı koyulması mecburiyeti getirildiğini bildirdi. Aksi halde kuyuların ruhsatlarının iptal edileceğini hatırlatan Kahraman, Devlet Su İşleri yer altı suyu ölçüm sistemleri yönetmeliğine göre yeni açılan ve açılmış olan artezyen kuyularına ön yüklemeli su sayacı konulması gerektiğini söyledi. Kahraman, Manyas Barajı sulama projesi kapsamında sulama kanallarının 2014 yılı haziran ayında tamamlanmasının beklendiğini belirterek, "Sulama kanalları devreye gireceği için çiftçi bir daha artezyen kuyusunu kullanmayacak. Bizim gibi durumda olan yörelerde su sayacı taktırma mecburiyeti var. Bu konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur başta olmak üzere diğer milletvekillerimiz ile görüştüm. İnşallah hallolur" dedi.
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç ise bu uygulamanın yer altı suyunun kısıtlı olduğu yerlerde yapılması ve buraların damlama sulamaya yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
(TK-MŞ)

19.12.2012 18:23:57 TSI

Editör: Wan Haber