Kosova'da, Sırbistan'ın güneyindeki Preşova şehrinde Arnavut şehitleri anıtının Sırp güçleri tarafından kaldırılmasına gösterilen tepki giderek artıyor.
Priştine'de bu akşam düzenlenen protesto gösterisinde, 2011 yılında Sırp güçleri ile kısa adı UÇPMB olan Preşova, Buyanovça ile Medveca Kurtuluş Ordusu şehitlerinin anısına dikilen anıtın kaldırılmasını kınadı.
Priştine futbol takımının "Plisat" taraftarları Kosova Başbakanlık binası önünde düzenledikleri eylemde, Preşova anıt krizini protesto ederken, Kosova Hükümeti'ne tepki gösterdi.
Eylemcilerin Başbakanlık binasına yaklaşmaması için polis kordonunun oluşturulduğu protesto gösterisi, hükümet karşıtı protestoya dönüştü.
Protestocular, "Hükümet kuzeye git gücünü Sırbistan'a göster, ihanet etmeyin Arnavut halkı sizi vurur" sloganları attılar. "Mitroviça satılık değildir" pankartını da taşıyan göstericiler, yağan yağmura aldırış etmeyerek, hükümeti Preşova konusunda adım atmaya davet etti.
Eylemciler, "Bizi daha ne kadar küçük düşürecekler" sloganıyla düzenlenen protesto gösterisinin ardından sakin bir şekilde dağıldılar.
(EK-YHY-Y)

21.01.2013 20:10:13 TSI

Editör: Wan Haber