Çorum'un Osmancık ilçesi Askerlik Şubesi'nde vatani görevini yaparken asker arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiği iddia edilen Piyade Çavuş Hüseyin Ildız (21), memleketi Afyonkarahisar'a bağlı Anıtkaya beldesinde toprağa verildi.
Olay, 16 Aralık 2012 Pazar günü meydana geldi. Asker arkadaşı F.Ö ile tartışan ve tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile F.Ö.'nün tüfekle ateş ederek öldürdüğü iddia edilen Hüseyin Ildız'ın cenazesi dün Ankara'da yapılan otopsinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna getirildi. Ildız'ın cenazesi bugün öğle saatlerinde Anıtkaya beldesine getirildi. Burada önce helallik alınması için baba ocağına getirilen Ildız'ın cenazesi daha sonra ailesi, sevenleri ve asker arkadaşlarının omuzlarında belde meydanında hazırlanan tören alanına getirildi. Cenazede baba Veysel Ildız, anne Ayşe Ildız, ağabeyi Abdullah Ildız ve abla Melek Önkal, yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Anıtkaya beldesi Yeni Cami İmamı Salih Azbay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Hüseyin Ildız, defnedilmek üzere Anıtkaya beldesi mezarlığına götürüldü.
Gerçekleştirilen törene Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır, Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Selami Aksakal, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, askeri erkan, ailesi, yakınları katıldı. Hüseyin Ildız, 500 kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

ŞEHİDİMİZİN İTİBARINI GERİ ALACAĞIZ
Cenaze töreninin ardından bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, kendilerine göre şehit olan Hüseyin Ildız'ın 'vefat' diye askeri kayıtlara geçtiğini belirtti. Dernek yönetimi olarak Emekli Sandığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri nezdinde gerekli hukuksal işlemleri başlatacaklarını anlatan Kumartaşlı, şunları söyledi: "Bize göre Ildız şehittir. Şehidimizin ölümünde hiçbir hatası yoktur. Ortaya atılan iddialar spekülasyondur. Önce bizim şehidimizin ateş ettiği F.Ö.'yü yaraladığı daha sonra F.Ö.'nün ateş ederek Ildız'ı öldürdüğü iddiaları asılsız. Bizim şehidimiz koğuşunda istirahat ederken diğer askerin vurması sonucu şehit olmuştur. Tabii burada idari tahkikat söz konusu. Bu tahkikat raporundan sonra o belgeleri alarak kanuni yollara başvuracağız. Hüseyin Ildız'ın ailesini mağdur bırakmayacağız, her şeyden önce şehidimizin itibarını alacağız."
(GC-SK-HO-Y)

18.12.2012 15:23:21 TSI

Editör: Wan Haber