Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yoğun bakımda tedavi altında. Bu sabahtan itibaren dışarıya bir şekilde yayılan haberler doğru değil. Kendisi hamdolsun ki hayatta" dedi.
Arınç, Birand'ın tedavisinin sürdüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne gelerek, doktorlarından bilgi aldı. Bir süre hastanede kalan Arınç, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, hastane başhekimi ve Birand'ın doktoruyla görüştüğünü ifade ederek, "Sağlık durumu hakkında bilgi aldım. Yoğun bakımda yanında bulunan oğluyla görüştüm. Onun da selam ve sevgileri var. Sayın Birand'ın sağlık durumu hepimizi ilgilendiriyor. Onun sağlık ve afiyette olmasını diliyoruz. Aramıza bir an katılıp daha nice yıllar çok güzel çalışmalarla ondan yararlanmayı diliyoruz. Doktorlarımızın verdiği bilgiyle birkaç gün içerisinde tedavisi devam ederken, durumunda bir ağırlaşma söz konusu. Yoğun bakımda tedavi altında" diye konuştu.
Birand'ın sağlık durumuna ilişkin ortaya atılan iddialara da değinen Arınç, "Bu sabahtan itibaren dışarıya bir şekilde yayılan haberler doğru değil. Kendisi hamdolsun ki hayatta. Tedavisi devam ediyor. Herhangi bir şekilde onu ifade etmek bile istemiyorum, hayatıyla ilgili spekülasyonlar doğru değil. Gerek oğlundan, gerekse hekimlerden aldığım bilgi özellikle kalple ilgili tedavisinin devam ettiği yönünde. Şüphesiz yoğun bakıma girmem, kendisini görmem mümkün değildi. Ama telefonla oğluyla görüştüm. Herkesten dua bekliyorlar. Sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade ediyorlar, hayatta bulunduğunu söylüyorlar" şeklinde konuştu.
Arınç, uzun yıllardır tanıdığı Birand'ın çok önemli bir insan olduğunu ifade ederek, "Gazetecilik, televizyon yayıncılığı konusunda, 32. Gün'de, yaptığı belgesellerle hakikaten basının yüz akı olmuş çok değerli bir insan. Ben 2012 yılının sonu itibariyle kendisiyle en son 32. Gün programını yapmıştı. Çok da keyifli olmuştu. Sanıyorum ondan sonra da başka bir program olmadı. Beni onun bu başarıları yakından ilgilendiriyor. İkincisi demokrat bir insandı, cesur bir insandı, söylediklerini korkmadan pervasızca yazan bir insandı. Yakın siyasi tarihimizin perdelerini aralayan ve onun içerisinden bize cesaretle gülümseyen bir insandı. İnsani olarak da çok sevimli, çok sevilen bir insandı" dedi.
Birand ile her zaman samimi ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Arınç, "Yaşı 70'in üzerinde ama çok dinamik bir insandı. Hatta arkadaşları ifade ediyor, tedavisi yapıldıktan sonra televizyona koşarak haberleri sunma konusunda da acelecilik gösteren bir insandı. Hayat doluydu. Dileriz ki sağlığına en kısa zamanda kavuşur ve daha nice yıllar basının yüz akı olarak bu görevine devam eder. Evladının, oğlunun selamlarını iletmek isterim" ifadelerini kullandı.
(EY-ÇK-CC-Y)

17.01.2013 13:11:21 TSI

Editör: Wan Haber