Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Birileri cemaatçi kesilip onların sırtından hükümeti bombalamaya kalkarsa biz hükümetimizin ve Başbakanımızın yanındayız" şeklinde konuştu

MüSİAD’ın Manisa Şubesi açılış galasında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz 11 yılda Türkiye’ye çağ atlattık. 2002’de 11 milyon 500 bin oy aldık. 2007’de 16 milyon oy aldık. 2011’de 21 milyon 500 bin oy aldık. Bu millet yapılan hizmetlere teşekkür etti destekledi. Şimdi bu hükümetin gitmesi için epey bir zamandır çalışanlar var. Bu her zaman kendini göstermiştir.

Biz de çok olduk. Düşünebiliyor musunuz? Merkez Bankası rezervleri 136 milyar dolarlara ulaştı. GYMH’da 1 trilyon dolara gidiyoruz. Hep veriyoruz. Hep veriyoruz ki Allah da bereketini veriyor. çok şükür 2 bin 200 dolardan 11 bin 500 dolara milli geliri yükseltiyoruz. Yüzde 65 faizlerden yüzde 6 buçuklara hatta 4 buçuklara kadar düşüyoruz. Bunlar bir rüyaydı. Bundan sıkıntı duyanlar var. Avrupa’nın küresel kriz’de Amerika’da kaybettiklerini hepimiz biliyoruz. Onların kaybettiklerinde biz kazandık" dedi.

"BU üLKEYİ HAZMEDEMEYENLER VAR"

"Bu ülkeyi hazmedemeyenler var. Dış politikaları, iç politikada toplumsal barışı kurmaları ekonomideki başarıları birilerini rahatsız ediyor” diyen Arınç, şunları söyledi:

“Dolayısıyla bu güne kadar yapılan her şey hükümeti yıpratmak ve bizim gidişimizi kolaylaştırmak. Siyasettir. Ben hep muhalefette bulundum. ömrüm muhalefette geçti. Manisa’da en yüksek oy oranımızın yüzde 11’leri geçmediğini bilirim. Şimdi yüzde 49,8’lerdeyiz. 2 bin kişiyle miting yaptığımız zaman şükür ederdik. Şimdi 50 bin kişiyle miting yapıyoruz. Biz zor günleri de zafer günleri de gördük. Allah’a hamdolsun başımıza gelmeyen kalmadı ama başımız dik oldu."

Yolsuzluk iddialarına da değinen Arınç, "Bugünde hükümetimiz ve bazı bakanlar ile ilgili iddialar var. Tarihin her döneminde siyasetçilerin adının karıştığı yolsuzluk iddiaları olmuştur. Bunların bir kısmı usulsüzlüktür bir kısmı yolsuzluktur. Biz esasen yolsuzlukların ayyuka çıktığı bir dönemde iktidara gelmiş bir partiyiz. Daha ilk günden ’3 Y’ ile mücadele edeceğiz dedik. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar. 3’ünde de başarılı olduk. Eğer yolsuzlukların içine batmış hükümetler olsaydı, birkaç arkadaşımızla bu iddialar sınırlı kaldığı için söylüyorum. Biz bu atılımların hiçbirini yapamazdık" diye konuştu.

"ALçAKLIKTIR"

Yolsuzluğu alçaklık olarak nitelendiren Arınç, "Yolsuzluk bizim hükümetimize izafi edilecek en büyük alçaklıktır. Biz bunun fersah fersah uzağındayız. Ama hepimiz insanız. Beşeriz şaşarız. Yanlış da yapabiliriz. Bu yanlışlıklar elbette bir gün yargı karşısında da hesap verecek olabiliriz. Kendi en yakınımızda birisi olsa dahi böyle bir iddia varsa bunu açıklayın bunun yargılamasını yapın soruşturmasını yapın. Masum olduğuna inanırız ama öyle iddialar olur ki bunları mutlaka gün yüzüne çıkarılması gerekir. Bu bizim bir bakanımız da olabilir, bir bürokratımız hakkında da olabilir. Yolsuzluk denen şey her yerde yapılır. Bulunduğunuz mevkilerin adına rüşvet alıyorsanız, bunun adı suistimaldir. Küçüğü büyüğü olmaz. Hepsini araştırmak hepsinin karşılığını yargı önünde vermek gerekir. Adalete hava ve su kadar muhtacız. Adalet herkes için lazım. Biz de adaletin tecelli etmesini bekleriz" diye konuşu.

"FİTNE KATİLDEN KöTüDüR"

25 yıl avukatlık yaptığını hatırlatan Arınç, "25 yıl avukatlık yaptım. öyle iddialar olur ki dosyanın içinde onları bulamazsınız. öyle fotoğraflar oluyor ki sonradan onların photoshop olduğu ortaya çıkar. Dolayısıyla sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yemesi lazım. Sizin delil kabul ettikleriniz mahkeme tarafından kabul edilmeyebilir. Türkiye bunları yaşadı. Ya da bütün söyledikleriniz doğru olabilir. O zaman bunun yargı sürecini görmemiz gerekmez mi? Soruşturmanın gizliliği esas değil mi? İnsanları yargısız infazla linç haline getirseniz o siyasetçinin ve Türkiye’nin itibarını geriletmez mi? Fitne katilden daha kötüdür. Bu fitneyi fırsat bilerek yok etmek için kullananlar var. Ben bunu bakanlar kurulunda söylediğimde bir takım dindar arkadaşlarımız bizi çok seven benim de kendilerini çok sevdiğim insanlar çok üzüldüler. Ben onlara söylemedim ki" dedi.

"Cemaat konusuna gelirsek. Biz bu insanların hepsini tanıyoruz” diyen Arınç, “Başında bulunan zattan burada hizmet eden arkadaşlarımızın iyi birer insan olduğunu onların her hareketine destek verdiğimizi söyleriz. Onlar da inkar etmezler. Ama birileri cemaatçi kesilip onların sırtından hükümeti bombalamaya kalkarsa biz hükümetimizin ve başbakanımızın yanındayız" şeklinde kaydetti.

Editör: Wan Haber