İzmir'de maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 11 yaşındaki Arif Dallı'yı son yolculuğunda okul arkadaşları da yalnız bırakmadı. Arif'in tabutuna sarılarak ağlayan çocuklar, Arif'in sınıftaki sırasını da duygu dolu mesajlarla donattı.
Nihat Gündüz İlköğretim Okulu öğrencileri, çok sevdikleri arkadaşları Arif'in hayatını kaybetmesiyle yasa boğuldu. 5-B sınıfında okuyan Arif'in arkadaşları, sınıftaki tahtaya, 'Seni Çok Seviyoruz Arif', 'Arkadaşımız Arif'in resmini aldık elimize/İyilik meleği Arif feryadımız oldu', 'Seni Özleyeceğiz' şeklinde yazılar yazdı.
Arif'in oturduğu sıraya da duygularını ifade eden yazılar yazılı kağıtlar yapıştıran çocuklar, arkadaşlarının sınıfa tekrar geri dönmesini beklerken, duydukları haberle yıkıldıklarını ve çok üzüldüklerin söyledi.
Öte yandan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, arkadaşlarının kaybı nedeniyle travma yaşayan çocukların rehabilitasyonu için kriz müdahale ekibi oluşturdu. Ekibin pazartesi günü okula gelerek, çocuklarla tek tek görüşeceğini belirten okulun rehber öğretmeni Serap Karabulut, "Bornova Krize müdahale ekibinin içindeyim. Yarın ekibimiz gelecek. Çocuklara yönelik çalışmalarımızı yapılacak. Ama şu anda 48 saatin geçmesi gerekiyor. Bu yas sürecini herkesini yaşaması gerekiyor, sağlıklı olan bu. O yüzden bugün ve yarın değil pazartesi günü çalışma yapılacak. Normalleştirme çalışması uygulanacak. Bu süreci sağlıklı şekilde atlatabilmeleri adına bazı çalışmalar yapacağız. Sabahtan beri de çocuklarla görüşüldü zaten" diye konuştu.
(HD-AŞ-Y)

10.01.2013 14:50:32 TSI

Editör: Wan Haber