Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Osman Önal Ortaokulu 'Kariyer Günleri'nin konuğu İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı oldu.
Rehberlik Öğretmeni Havva Çam'ın yürüttüğü proje kapsamında Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, okulun toplantı ve konferans salonunda öğrencilere avukatlık mesleğini tanıttı. Arı, avukat olabilmek için öncelikle hukuk fakültesi mezunu olmak gerektiğini belirterek, daha sonra ise savcı veya hakim olmak isteyenlerin sınavlara girdiğini anlattı.
Bilinçli meslek seçiminin önemine vurgu yapan Arı, meslek seçiminin, ilgi alanı, beceri ve kişiliğe uygun olarak yapıldığında kişinin yaşam boyu mutlu olduğunu söyledi. Arı, "Herkes doktor, avukat, mühendis olacak diye bir şey yok. Bu ülkenin doktor mühendis kadar teknisyene, işçiye, ustaya da ihtiyacı var. Meslek seçimi ve kariyer planlaması hayatınızda en önemli kararlarınızdan biridir. Bunun için meslekleri ve kendinizi çok iyi tanımalısınız" dedi.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Arı'ya konuşmasının sonunda okulu yaptıran hayırsever iş adamı İrfan Önal tarafından çiçek takdim edildi.
(AD-SK-Y)

18.01.2013 10:50:29 TSI

Editör: Wan Haber