Kaymakamlar toplantısı Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ilçelerde yapılan çeşitli hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
İlgili kanun maddesi gereğince her ay yapılan kaymakamlar toplantısı valilik toplantı salonunda Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda, karla mücadele çalışmaları, Serka, Sodes, Akak ve Tkdk tarafından gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.
Kaymakamların ilçe sorunları hakkında söz aldığı toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yrd. Fehmi Türkan mera kanunu ve hayvancılık hakkında kurul üyelerini bilgilendirirken Serka, Sodes, Akak ve Tkdk temsilcileri 2013 yatırım planlarını kurul üyeleriyle paylaştı.
Toplantıda konuşan Vali Azizoğlu, ilde yaşanan çetin kış şartlarına karşın karla mücadele çalışmalarına özellikle kar yağışının sona ermesiyle ağırlık verilmesini dile getirerek, kapalı yolların açılarak ulaşımın sağlanması gerektiğini ifade etti.
Vali Azizoğlu, Ardahan'a katkı sağlayacak projelerin oluşturulup gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirerek, SODES kapsamında özellikle eğitim alanında çeşitli projelerin hayata geçirilmesinin gerekliliğine değindi. Azizoğlu, çeşitli gezilerin düzenlenmesiyle motivasyonun yükseleceğine dikkat çekerek, kursların açılmasıyla da başarı seviyesinin yükseleceğini ifade etti. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için kitap alımının yapılmasını sözlerine ekleyen Azizoğlu, her okulda bir kütüphane oluşturulması gerektiğini de dile getirdi.
Temel geçim kaynağının hayvancılık olduğu ilde, çoban ihtiyacının il içinden karşılanması için gerekli çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Vali Azizoğlu, ilin kalkınmasında herkese görevler düştüğünü de hatırlattı.
(OY-AT-Y)

09.01.2013 13:10:46 TSI

Editör: Wan Haber