Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, kentte depreme dayanıksız binaları yıktıklarını belirterek, "Depreme dayanıksız binalar birilerinin üzerine yıkılacaksa başta yıkmak lazım" dedi.
Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mete Özdemir, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan teknik denetim ve kontrollerle depreme dayanırlık konusunda ciddi sıkıntısı olan bazı binaları yıkmaya başladıklarını belirterek, "Yıkılan bu binalar, güçlendirmeyle de kurtarılamayacak olan binalar. Yıkılmasına karar veriliyor. Bu teknik bir konu ve teknik bir çalışma sonucu ancak böyle bir karar alınıyor. Bu şekilde eski 23 Şubat İlköğretim okulu vardı, yıkıldı. Güçlendirilmeyle devam edemeyeceği, yaşamayacağı anlaşıldığı için onu yıktık. Daha sonra Yatılı İlköğretim Bölge Okulundaki (YİBO) yurt binasını yıktık. Onun da aynı şekilde depreme dayanırlığı konusunda olumsuz raporu vardı. Çıldır Lisesi aynı şekilde, zemin konusunda problemi vardı. İnşaatın yapımı bakımında sıkıntılıydı. Onu da aynı şekilde yıkım sürecine dahil ettik. Hali hazırda üç binayı yıktırdık. Bir binamız daha var, eski Atatürk İlköğretim okulu da aynı şekilde depreme dayanıksız durumda. Kararını çıkardık. Onu da bugün yarın yıktırmayı düşünüyoruz. Yani bu binalar birilerinin üzerine yıkılacaksa başta yıkmak lazım." dedi.
Bu yıkılan binaların yerine ihtiyaç doğrultusunda binalar yapılacağını belirten Özdemir, "Bunların birçoğu ayakta iken kullanılmıyordu. Dolayısıyla milli eğitimin planlamaları bize gelirse, tekrardan bu binaların yerine ihtiyaç doğrultusunda binalar yapılacaktır" diye konuştu.
Özdemir, yıkımı tamamlanan eski 23 Şubat İlköğretim okulu binasının yerine bir kültür merkezi yapılması ile ilgili bir tahsisat yapıldığını, ayrıca kültür merkezinin bitişiğindeki eski tarihi binaya uygun bir şekilde yapılacağını sözlerine ekledi.
(OY-AA-Y)

14.02.2013 18:03:00 TSI

Editör: Wan Haber