Ardahan'da yoğun kar yağışının ardından belediye ekipleri, buzlanmanın önüne geçmek için çalışma başlattı.
Ardahan kent merkezinde etkili olan kar yağışı sonrasında dondurucu soğukların başlamasıyla birlikte özellikle güneş görmeyen bazı sokakların buzla kaplandığı gözlendi. Trafiğin aksamasına sebep olan ve yayaların yürümekte zorluk çektiği sokaklardaki buzlar iş makineleri ile temizlenmeye başlandı. Sabah saatlerinde belediyeye ait iş makineleri Kongre Caddesi başta olmak üzere birçok cadde de buzla mücadele çalışması başlattı.
Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Odabaşı, 23 Şubat Ardahan'ın kurtuluşunun 92. yıl dönümü, bu vesile ile de bütün ana caddelerdeki buzların tamamını kaldıracaklarını belirterek şunları kaydetti:
"Şu anda eksi 15 derecede çalışma yapıyoruz. Şehir merkezinde ki karla yapılan mücadele sonucunda oluşan buz kütleleri aşağı yukarı bütün ana arterlerimizde 30 cm civarında. Yaklaşık bir haftadan beri 150 kamyona yakın buz kaldırdık ana arterlerden, 23 Şubat Ardahan'ın kurtuluşunun 92. yıl dönümü, bu vesile ile de bütün ana caddeler de ve tören alanlarında halkın rahat bir şekilde bayramını kutlaması açısından ana caddelerdeki buzların tamamını 23 Şubat'a kadar kaldıracağız. Dolayısıyla özellikle Kongre caddesinin sonuna kadar olan bölümde buz kaldırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."
(OY-AA-AŞ-Y)

19.02.2013 13:54:19 TSI

Editör: Wan Haber