Ardahan Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor
Hafta sonu başlayan kar yağışı aralıklarla yağmaya devam ediyor. Hava şartlarının ağırlaşması ve tipiye dönüşmesinden dolayı açılan yollar tekrar kapanıyor. Kar kalınlığının yer yer 60 santimetreye kadar ulaştığı bazı bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Ardahan Belediyesi Fen işleri Müdürü Kemal Odabaşı çalışmalar hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Pazar günü yoğun kar yağışıyla beraber hava şartlarının ağırlaşması ve tipiye dönüşmesinden dolayı Ardahan genelinde, ana caddelerde özellikle ana arterler de çalışmalarımız 24 saat devam etti. Yoğun tipi nedeniyle özellikle hastane mevkii ve Toki civarları ve çevre yolunu bağlayan büyük Kars caddesinde çalışmalarımız sabaha kadar sürdü. Sabah saatlerinde kar yağışının da durması ile üç kepçe, bir greyder ile bütün mahallelere giriş yaptı ekiplerimiz. Şu anda da İnönü mahallesinde çalışma yapıyoruz. Ana arterlerimiz şu anda açık, herhangi olumsuz bir durum yok, fakat mahallelerde ana caddeleri bağlayan sokaklar şu anda kapalı. Altmış santim üzerinde bir kar yoğunluğu var caddelerde, kenar semtlere çıktığınızda bu bir metreyi buluyor. Şu anda bütün ekiplerimiz seferber, bir yandan tuzlama çalışmalarımız da devam ediyor. Ama özellikle ağırlık verdiğimiz kar çalışmasıdır ve çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." Dedi.
Odabaşı, "Ekiplerimizle koordineli yürüttüğümüz kar temizleme çalışmasında vatandaşlarımızın yaya ve araç trafiğinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için ekiplerimiz aralıksız çalışıyorlar. Kaldırımlar dâhil her noktada temizleme çalışmalarına devam ediyoruz. Ekiplerimiz teyakkuz halinde, çalışmalarını sürdürecek" diye konuştu.
(OY-AT-Y)

10.01.2013 10:06:16 TSI

Editör: Wan Haber