Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Belediyesi olarak Ardahan'ı hizmet konusunda hak ettiği noktaya taşıdıklarını söyledi.
Ardahan'da görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Köksoy; "Yapılan alt yapı ve üst yapıyla birlikte kentte göç durmuştur. Bu bizim için tarihi bir olaydır. Gayrimenkullerdeki değerin en büyük göstergesi yapılan hizmetlerdir. Göçün durmasıdır. Bugün insanımızın evi ve arsası artık para ediyor. Artık insanımız burada kalmayı tercih ediyor. Bunlar Hükümetimiz ve Belediyemizin yaptığı hizmetlerle oluyor. Bu anlamda belediyemizin yerel kaynakları 11 milyona ulaştı bu çok önemli bir artış ve önemsenecek bir rakamdır. Bu artış tamamen vatandaşımıza hizmet olarak yansıyor.
Bundan sonra Tabiî ki kaliteye ağırlık vereceğiz. Olabildiğince eğitimli, kaliteli ve ara eleman özelliği taşıyan tecrübeli sektör elemanlarını, nüfusa daha çok takviye etmemiz lazım. Çünkü üretici olmayan nüfus yeni bir sıkıntıya yeni bir olumsuz sürecin devam etmesine vesile olur" dedi.
SAHİPSİZ HAYVAN BARINAĞI ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERDİ
Ayrıca basın mensupları ile birlikte 'Sahipsiz Hayvan Barınağı' na giden Belediye Başkanı Köksoy, burada barınak hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Köksoy, yaptığı açıklamada; "Bilindiği gibi İlimiz kırsal bölgede yer almakta ve hayvancılık yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Ve bu sektör, sokak hayvanları ile ilgili ciddi sorunlar biriktirmektedir. Yaklaşık 300 yerleşim yerinden Belediyemizin görev alanına, şehir merkezine gün ve gün köpek bırakılmaktadır. Vatandaşlarımız yazın otlaklarda hayvanlarına koruma amaçlı barındırdıkları köpeklerini, kış aylarında şehir merkezinde barınabileceğini düşünerek bırakmaktadırlar. Tabi bunun sağlık, çevre ve hayvan hakları açısından çeşitli sorunları da beraberinde getirdiğine de hepimiz şahidiz. Bizde bu çerçevede, yaklaşık üç yıl önce uygulamaya koyduğumuz projemiz ile ilgili bütçe, ihale süreçleri sonucunda bugün bu hayvan barınağını tamamen faaliyete geçirmiş bulunmaktayız.
Buradaki temel amaç, sokak da başı boş köpeklerin toplatılıp, rehabilite edilerek, tedavi edilerek, kısırlaştırılarak ve sahiplendirme süreçleri ile bu bölgenin bu tür ihtiyacını yerine getirmektir. İlimize hayırlı olsun" diye konuştu.
Daha sonra Kür Kale Parkı Lezzet-i Kür Restaorant Cafede basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Köksoy, Belediye tarafından yapılan şehir merkezindeki yatırımlar hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
(OY-AT-Y)

05.12.2012 15:20:32 TSI

Editör: Wan Haber