İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Barcelona, milli futbolcu Arda Turan'ı transfer etti. Barcelona'dan yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da yapılacak başkanlık seçimlerine kadar yönetimde bulunan idari kurul, dün yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında Arda'nın transferine oybirliğiyle onay verdi. Arda Turan'la 5 yıllık sözleşme imzalayacak İspanyol kulübü, transfer için A.Madrid'e 34 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Barça'nın, A.Madrid'e ayrıca sezon içinde elde edilecek başarıların şartlarına bağlı olarak 7 milyon euro daha bonus ödeyeceği ifade edildi. 

TÜRKÇE AÇIKLAMA 
Açıklamada, Barcelona'nın bonservis bedelinin yüzde 10'unu A.Madrid kulübüne ödeyeceği, geri kalan kısmın ise yeni başkan tarafından 20 Temmuz tarihinde yapılacağı kaydedildi. Ayrıca, Barcelona Kulübü, resmi internet sitesine Türkçe olarak Arda'nın Barcelona formasını üzerine giydiği fotoğrafını koyarak, transferi taraftarlarına "Hoşgeldin Arda" mesajıyla duyurdu. 

YILLIK 7 MİLYON EURO 
Teknik Direktör Luis Enrique'nin özel isteğiyle takıma dahil edilen Arda'nın yıllık net 7 milyon evro kazanacağı iddia ediliyor. Arda'nın menajeri Ahmet Bulut, imza törenin ilerleyen günlerde yapılacağını aktararak, Barcelona'nın transfer yasağının kalkmaması durumunda ne olacağıyla ilgili soruya ise, "Her şeyi yarın açıklayacağız" cevabını verdi.

SÖZLEŞMEDE ÖZEL MADDE
Barça, Arda Turan'ı transfer etti ancak transfere karşı çıkılabileceği olasılığı düşünülerek, yeni başkanın Türk futbolcuyu Atletico Madrid'e geri göndermesine olanak tanıyan bir opsiyon da sözleşme maddesine ekledi. İdari Kurul'un başkanı Ramon Adell'in gazetecilere söylediği maddeye göre 18 Temmuz'dan sonra Barcelona kulüp başkanı seçilecek aday bu transfere karşı çıkarsa Arda Turan'ı 20 Temmuz gecesi saat 24.00'e kadar Madrid kulübüne 30.6 milyon euro'ya geri satabilecek. Ancak böyle bir durumda Barcelona kulübü 34 milyon euro'ya transfer ettiği Arda'yı Atletico'ya geri verirken 3,4 milyon euro kaybedecek. /Fotomaç

Editör: Wan Haber