Gaziantep ve Kilis'te başkalarına ait araziyi kendi üzerlerine yeni tapu çıkararak satışa sunan 16 kişi polis ekiplerinin yaptığı operasyonla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbarların ardından yaptığı çalışmalar sonucu, H.U. liderliğindeki aralarında Tapu Müdürlüğü'nde görev yapan memurlarının da bulunduğu 17 kişilik arazi çetesinin, daha önce hiç işlem görmeyen ve sahiplerinin yurt dışında olduğu tespit edilen yaklaşık 2 Trilyon değerindeki arazi senetlerini ele geçirdiklerini belirledi. Çetenin, ele geçiren arazi senetleri üzerindeki gerçek sahiplerinin fotoğraflarının senet üzerinden çıkarılarak, kendi adamlarının fotoğraflarını yerleştirdiği tespit edildi. Daha sonra Tapu Müdürlüğü'nde görevli 2 memur tarafından bu arazi senetlerinin, yine kendi adamlarına satılarak tescilinin yapıldığı belirlendi. Ayrıca arazi üzerine haciz konularak, gerçek sahipleriymiş gibi anlaşılan emlakçılar sayesinde piyasaya sürüldüğü belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, resmi belgede dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik başlattığı operasyonda Gaziantep ve Kilis'te birçok eve baskın düzenlendi. Operasyonda Çete lideri H.U. ile birlikte 16 kişi gözaltına alınırken, bir kişinin ise arandığı öğrenildi.
Şahısların evlerinde yapılan aramada, 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 19 adet mermi, Farklı şirketlere ait çok sayıda fatura ve kaşe ele geçirildi. Gözaltına alınan 16 kişi ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan 16 şahıs, haklarında düzenlenen "TCK 220 suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüt yönetme, örgüte üye olma, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgüt faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi.
(ÖZ-Y)

25.01.2013 10:29:28 TSI

Editör: Wan Haber