İl.Başkanı Abdullah Aras beraberinde İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Utku, İsmail Aksüt, Beyruz Kurt, ZülküfÖztürkçü, Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, İlçe Teşkilat üyeleri ve ilçe belediye meclis üyeleri ile birlikte Van’ın Erciş köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet edip, büyükşehirle ilgili bilgiler verdiler. 

Sırasıyla Erciş’in Ağırkaya, Mağara, Evbeyli, Köycük, Söğütlü, Ulupamir, İşbaşı, Çakırbey ve Adir köylerini ziyaret eden Aras ve heyeti,  büyükşehir belediyesiyle  birlikte doğacak yenilik ve uygulamalardan söz ederek, 2014 Mart seçimlerinden itibaren köylerin mahalle statüsüne dönüşerek, belediye hizmetlerine bağlanacağını ve böylece köylerin çok daha fazla hizmet alacağını belirtti.

AK Parti hükümetinin gelmesiyle birlikte köylerde reform niteliğinde yatırımlar yapılarak yaşanacak düzeye getirildiğini, büyükşehir döneminde ise yaşam standartlarının daha çok artacağını ve köylerin daha çok gelişeceğini söyleyen Aras, önümüzdeki yerel seçimlerden itibaren köylerin hem büyükşehir belediyesi, hem de büyükşehir ilçe belediyesinden hizmet alacağını belirterek, böyleceköyde yaşamın çok daha cazip olacağını ve bu kez tersine göçün başlayacağını söyledi.

Aras, “Bugüne kadar köylere en iyi imkânlarla hizmet götüren AK Parti, bugünden sonra da en iyi hizmetlerle yoluna devam edecektir. Milletimiz geçmişte her alanda mağduriyet yaşarken, bugün ise her alanda memnuniyet yaşamaya başlamıştır. Bunun kaynağında samimiyet vardır. Bunun kaynağındakardeşliğe dayalı inanç ve sevgi vardır. Ve elbette gece gündüz azimle çalışmak vardır.  İnanıyoruz ki sizlerin sayesinde yarınlar çok daha güzel olacaktır. Biz hep birlikte köylerde hızlı bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için büyükşehirin imkânları güçlüdür. İnşallah bu imkânlardan en iyi düzeyde köylerimiz yararlanacaktır” dedi.

Ziyaret edilen köylerde muhtar ve vatandaşların memnuniyetini toplayan heyet, dile getirilen sorun ve talepleri not alarak, gerekli ilgi ve alakayı göstereceklerini vurgulayarak, ziyaret turlarını tamamladılar.

""

""

Editör: Wan Haber