Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti ve hükümet aleyhine yalan haber üretmekle ve yayınlamakla bilinen ulusal bir internet haber sitesinde, kendisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar aleyhinde asılsız haberlerin yapıldığını ve bu habere yerel basında da yer verildiğini söyledi. Bu haberin çirkin bir iftiradan ibaret olduğunu vurgulayan Başkan Aras, “Öncelikle üstlenmiş olduğumuz görev ve misyon dahilinde bugüne kadar birçok eleştiri, saldırı, karalama gibi girişimlere maruz kaldığımızı bir kenara bırakarak; bugün Türkiye’de ne AK Parti’de ne de başka bir siyasi partide örneği görülmemiş şeytanca bir oyunun, bir senaryonun kamuoyuna servis edilmesi karşısında hayretler içerisinde kaldığımızı üzülerek ifade etmek istiyorum. Söz konusu ulusal internet haber sitesinin bizim aramızda asla olmayan kavgayı, bizim aramızda asla olmayan yumruklaşmayı ve bizim aramızda asla geçmeyen bir hadiseyi hayali bir senaryo ile neye dayanarak servis ettiğini ve hangi amaca hizmet ettiğini kamuoyunun takdirine ve sorgusuna havale ederek haberi yapan siteyi ve bu işin perde arkasındakileri sorgulatmak adına Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Nitekim söz konusu internet sitesi daha önce de Osman hocamızın adaylığının açıklandığı ilk gün yalan bir haber yapmış ve amacı belli bir zümrenin çamurunu taşımıştı. Bugün ise aynı haber sitesi şahsımı, teşkilatımı ve Osman hocayı yıpratmak amacıyla misyonlarımızı değersizleştirmek, küçültmek ve sarsmak isteyen birilerinin çamurunu tekrar taşımak üzere yalan bir habere yer vermiştir. Bir defa eğer böyle bir kavga gerçek olsaydı, takdir edilir ki evvela ulusaldan önce yerel basının haberi olur ve öncelikle yerelde gündeme getirilirdi. Ama bizim olmayan kavgamızı enteresan ve manidar bir şekilde elin yedi yabancısı her ne hikmetse görüyor ve haber yapıyorsa o halde bu yaman çelişkinin adres şaşırtmalı bir düzmeceden ibaret olduğunu anlamak elbette zor değildir. Şimdi biz bu tirajı komik hadiseye gülelim mi? ağlayalım mı? Böyle bir tezadın ve böyle bir çelişkinin tutar yanı olabilir mi? Netice olarak Aras ve Gülaçar’ın birbirine düşmesini, kavga etmesini, yumruklaşmasını isteyenlerin amacı bellidir ama bu amacı güdenlerin kullandıkları yöntem yiğitçe değil, namertçe ve alçakçadır” ifadelerini kullandı.


Bu tür asparagas haberlerle bu tür kirli oyunlarla kimsenin boşuna uğraşmaması gerektiğinin altını çizen Aras, “Kimse bu ayak oyunlarıyla görevden kopacağımızı veya koparılacağımızı sanmasın. Allah’a şükür ki, AK Parti’nin yolları ve koltukları bu tür oyunculara kapalıdır. Bugüne kadar hak etmediğimiz bir şekilde hakkımızda iftira ve yalanlarla dolu senaryo üretenler, yazanlar, çizenler ve bu hayırsız işlerine, bu faydasız amellerine devam etseler bile doğrunun yalana boyun bükmediği gibi bizlerin de boyun bükmeyeceğini, dava arkadaşlarımızın, gönüldaşlarımızın ve partimizin de boyun bükmeyeceğini tekrar etmek istiyorum. Ayrıca Osman hocamızla ilgili aramızda herhangi bir problemin, herhangi bir kavga veya herhangi bir art niyetli emelin olmadığını da açık ve kesin bir dille tekrar etmek istiyorum. Buna rağmen, yine de bu sözlerimize kulak tıkamaya devam etmek isteyenleri de Allah’a havale ediyorum. Onlar bildiği yoldan devam etmeyi sürdürsünler, biz de bildiğimiz ve inandığımız yoldan devam etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


Basında yer alan haberlerin yalandan ibaret olduğunu ifade eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ise, “Mesele tetiği çeken değildir. Tetiği çektiren kimdir? Biz Oda TV’yi biliyoruz. Nasıl kirli ilişkilere sahip olduğunu biliyoruz. Bu haberi Oda TV üzerinden yerel basına aktaran güç, neyi arzu ediyor? Neyi amaçlıyor? Bunu eğer bilirsek bu hem yerel teşkilatlarımız nezdinde hem de genel merkez nezdinde daha önemli ve daha değerli olur. Hiç yaşanmamış bir hadiseyi yaşanmış gibi göstermek, böyle bir haber varmış gibi kamuoyuna sunmakla neyi amaçlamaktadır? İşte burada tetiği çektirenlerin hangi gaye ve amaca sahip olduğunu bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.


Bu haberi yapanların daha öncede gruptan isminin açıklanması ile aynı şekilde bir karalama haberi yaptığına dikkat çeken Gülaçar, “O zamanda bu haberi kimin yaptığı hakkında derin düşünmüştüm. Ama şu anda artık çok net bir şekilde biliyorum ki, partimizi içerden kuşatmaya çalışan birileri var. Rabb'im korusun, bu kirli ilişkiler sahibi olan insanlar eğer yarın veya bir başka gün partiyi ele geçirirlerse, acaba bu partinin geleceği ne olur? Bu endişemi özellikle paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.


Basında yer alan haberin Oda TV üzerinden yerel basına servis edilmesinin bir iz kaybettirme hesabı olduğunu savunan Gülaçar, “Umarım Rabb'im bu tuzakları bozar çünkü bu şehrin AK Parti’ye ve AK Parti’de de temiz şahsiyetle siyaset yapmaya ihtiyacı var. Bu haber bir tuzaktı ama bu tuzağı bu şekilde bozmuş oluyoruz. Rabb'im bizi uyanık kılsın” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber