Abdullah Aras, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Abdulmenaf Keyifli ve bazı partililerle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazi sınırları içerisinde yapımına başlanan 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 150 yataklı Kardiyoloji Hastanesi’nin inşaat alanını gezdi. İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Abdullah Aras, AK Parti döneminden öncesini hatırlarsak sağlık alanında ne denli çileler yaşadığını, bir doktorun yüzlerce kişiye bakmak zorunda kaldığını, hastane şartlarının elverişsiz koşullarını, ilaç kuyruklarında saatlerce sıra beklendiğini, parası olmayana, sosyal güvencesi olmayana hastalanmanın adeta ölmek anlamına geldiğini, ambulansın çok lüks bir istek olduğunu söyledi. Aras, “Şimdi onları hatırlamak bile içimize buruk bir eza yaşatırken, neredeydik nerelere geldik misali o gün bizler için hayal olanlar, o gün bize çok lüks gelenler bugün AK Parti sayesinde artık sıradan gelemeye başlamıştır. Sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız yok. Bu yüzden acil kapılarında ölmek de yok. İlaç almak işkence değil artık, hastane koşullarına baktığımızda otel konforunda, hizmetlere baktığımızda saatlerce sıra beklemiyoruz, doktorlara baktığımızda istediğimize gidebiliyoruz, özel hastanelere dilediğimiz gibi devlet koşulunda gidebiliyoruz. 112’yi çevirdiğimizde 5 veya 10 dakikada ambulans kapımızda, karşılanması mümkün olmayan tedaviler vardı, aynı şekilde parayla satılan ilaçlar vardı, şimdi bunlar da tarihe karıştı. Allah’a şükür AK Parti iktidarımızla birlikte eski dönemden eser kalmadı. Şimdi çağdaş standartlarda, kaliteli ve modern koşullarda, son teknolojik donanımlarda, insana yakışan hizmetler verilirken, sağlık sistemlerinde de devrim niteliğinde reformlar yapıldı. Bütün bu ilerlemeler her geçen gün daha üst düzeylere çıkacaktır” dedi.


“KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ İLE KARDİYOLOJİ HASTANESİ 2014 YILINDA HİZMETE AÇILACAK”
Bütün gelişmelerden Van’ın payını aldığını ifade eden Abdullah Aras, “Bölgemizdeki diğer illere göre Van’ımıza yapılan ve yapılacak olan sağlık yatırımları sayesinde ilimiz bölgede birinci konuma ulaşmıştır. Bölgenin sağlık üssü halini hızla almaktadır. Bu yatırımlar bir taraftan ilçelerin tamamında hastane ve aile sağlık merkezleri şeklinde yapılırken merkez de ise büyük yatırımlar yapılmakta ve bu yatırımlara her yıl yenileri eklenmektedir. İşte bunlardan birisi de 2012 yılında ihalesi tamamlanan 110 milyon liralık bir yatırım olan 400 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk ile 150 yataklı Kardiyoloji hastaneleridir. Bu iki hastanemiz 2014 yılında hizmete açılacaktır” diye konuştu.


Bu yıl ihalesi yapılacak olan Onkoloji ve Psikiyatri hastaneleri ile beraber Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Tıp Merkezi’nin de yatırım programına alındığını ifade eden Aras, bunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Editör: Wan Haber