Açıklamalarda bulunan İl Başkanı Aras, adaylık sürecine ilişkin gelişmelere değindi. Van’ın heyecanla beklediği adaylık sürecinin genel merkez tarafından titizlikle yürütüldüğünü ve nihai isimlerin belirleneceği son aşamaya gelindiğini belirterek, “Kamuoyunun da beklediği üzere ilk etapta salı günü Sayın Başbakanımız tarafından büyükşehir belediye başkan adayımız açıklanacak ve ilerleyen günlerde ise ilçe belediye başkan adaylarımız kamuoyuna duyurulacaktır. Tabi bizler de bu süreçte vatandaşımız gibi resmi ağızdan çıkacak açıklamayı bekliyoruz. Bunun haricinde hiçbirimiz kesin bir hüküm sahibi değiliz. Hal böyle iken resmi açıklamayı beklemeden kulis bilgilerle adaylık duyurusu yapanları ve bununla beraber şu isim şuraya, şu isim buraya şeklinde kulisten sızma haberlerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ancak hiç kimse ‘şu veya bu isim kesinleşti’ demeyi kendinde görev sayamaz. İyi niyetle bağdaşmayan ve hangi amaca hizmet ettiği gayet iyi bilinen bu duyuru haberlerine vatandaşlarımızın itibar etmemesini diliyoruz. Asıl olan ve geçerli olan resmi açıklamadır. Bizler de vatandaşımız gibi o açıklamayı merakla ve heyecanla bekliyoruz” dedi.

Gerek aday adayların, gerekse de teşkilatın son derece üst düzey bir olgunluk ve saygı içerisinde adaylık sürecini takip ettiğini ifade eden Aras, “Bu süreçte ve sonrasında belki ufak tefek kırgınlıklar olabilir, eleştiriler veya sitemler olabilir. Bunlar tabii hallerdir. Ancak genel merkezimiz kimi takdir edecek olursa olsun inanıyorum ki bu takdire herkes sahip çıkacak ve samimiyetle kucaklayacaktır. Hedefimiz bütün belediyeleri kazanmak ve Van halkının AK Parti’den beklediği hizmet bayramını 30 Mart’ta yaşatmaktır” ifadelerini kullandı.

Başkale Belediye başkanlığı adaylığına iki ismin aday adayı olduğu bilgisini de paylaşan Aras, ‘AK Parti Başkale ilçesinde aday bulamadı, orayı terk etti, teslim etti, korktu’ gibi birçok kirli propaganda sahasında cirit atanları sabırla izlediklerini de belirterek, “Zannedildi ki AK Parti Başkale’de yarışa girmeyecek kadar özür ve kusur sahibi bir partidir. Biz, Türkiye’nin partisiyiz. Bu ülkenin her bir yöresinde AK Parti temsiliyeti olan bir irade mutlaka vardır. Bu durum Türkiye’de hiçbir partiye nasip olmayan bir başarıyı ispat etmektedir. Dolayısıyla ‘AK Parti Başkale ilçesinde yoktur’ diyenleri öncelikle Türkiye aynasından kendilerine bakmalarını ve ona göre söylemlerini tekrar gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Elbette AK Parti Van’ın her ilçesinde olduğu gibi Başkale ilçesinde de sonuna kadar yarışacak ve inşallah çok başarılı bir tablo ortaya çıkaracaktır. Şu an Başkale ilçemizden iki aday adayımız başvurusunu yapmış olup, genel merkezimiz tarafından değerlendirmesi yapılmaktadır. Zira Saray ilçemizde de aynı şekilde başvuru bulunmaktadır. Şu an hiçbir ilçemiz başvuruşuz değildir’ şeklinde konuştu.

Yerel hizmetlerde belediyeciliğin önemini Van halkının son 5 yılda bir kez daha kavradığının altını çizen Aras, “Bu memleketin belediyecilik hizmetinden ne derece geride kaldığı ortadadır. Dolayısıyla bu sorunun AK Parti’yle çözüleceğini Van halkının gayet iyi bildiğine inanıyoruz. Bu iş AK Parti’nin işidir. Tabi bu arada hangi adayımız olursa olsun tek başına belediyeciliği icra etmeyecektir. Nitelikli ve profesyonel ekiplerle organize bir takım halinde bu işi icra edeceklerdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın AK Parti’den beklediği belediyeciliği tüm adaylarımızın en iyi şekilde karşılayacağına inancımız tamdır. Eksiği olanının arkasında, AK Parti’nin Türkiye’deki bütün belediyeleri vardır. Dolayısıyla İstanbul ne şekilde yönetiliyorsa, Van’da o şekilde yönetilecektir. AK Parti belediyeciliği İstanbul’da, Kayseri’de, Gaziantep’te ve diğer şehirlerde ne şekilde muhteşem hizmetler veriyorsa Van da bu hizmetleri alacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber