Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Abdullah Aras, partililerine yönelik son dönemde artan saldırıları kınadı. Özellikle bayanlara karşı yapılan taciz ve saldırıları alçakça bulduğunu dile getiren Aras, halka yaptıklarından ve yapacaklarından bahsettiklerini ve bunu çekemeyen kişilerin teşkilatlarına, belediye başkan adaylarına ve kadın kollarına sözlü ve fiili saldırıda bulunduğunu kaydetti. Aras, “Bizler halkımızla birlikte bütünleştiğimiz zaman, halkımızın arasına girdiğimizde, her şeyden önce biz bir hizmet partisi olduğumuzu 12 yıl boyunca bu millete hizmet getirdiğimizi anlatıyoruz. Halkımıza bununla birlikte yaşamış olduğumuz depremin unutulmamasını ve depremde yapılmış olan hizmetlerin hakikaten unutulmamasını istiyoruz. Onları bu noktada bir daha geçmişe sevk ediyoruz, yapılanların büyük şeyler olduğunu ve bunun bir teşekkür mahiyetinde sandığa yansıması noktasında kendilerini ikaz ediyoruz. Van’ın büyükşehir olabilmesi için gündelik hayatını çok iyi idame etmesi noktasında gelmiş olan hizmetleri anlatıyoruz. Van’ın 50 yıllık su ihtiyacını giderecek olan yeni içme suyu hattını anlatıyoruz, çevre yolunu anlatıyoruz, sahil yolunu anlatıyoruz, müzeyi anlatıyoruz, tekstil kenti anlatıyoruz. Bunların daha da ötesinde hayatımızın en önemli ve her birimizin hayatında büyük bir etkisi olan çözüm sürecini anlatıyoruz. Bu çözüm sürecinin mimarı Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın bütün riskleri yaşarak bunu başaran kişi olarak ve bu çözüm sürecinin uygulanabilirliğinin devamlılığı noktasında halkın desteğini istiyoruz. Bununla birlikte 17 Aralık operasyonunda Sayın Genel Başkanımıza ve Başbakanımıza yönelik olarak yapılmış olan hareketlerin neticelerini, sebeplerini ve sonuçlarını halka anlatıyoruz. Halkın bilinçlendirmesini, duyarlı olmasını istiyoruz. Bununla birlikte 5 yıllık BDP belediyesinin yapamadığını, yapmakta aciziyet göstermiş olduğunu halka anlatıyoruz. Ama kesinlikle belden aşağı vurmamak kaydıyla, insanın şahsiyetine sevgi ve saygı göstermek kaydıyla, ama siyasettir eleştirilerin mutlaka olması gerekir. Yapılanların takdir edilmesi gerekir, yapılmayanların da had safhada eleştirilip, yapan partinin gelmesi için halktan destek istiyoruz. Herkesin diline destan olan ‘Van’a Gelecek’ projelerin ne olduğunu halka anlatıyoruz. İlçe belediye başkanlarımızın ilçelere ve büyükşehre getirebilecekleri devasal projeleri anlatıyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken, maalesef çözüm sürecinin seçim çalışmalarına hiçbir etkisinin olmadığını görüyoruz. Çözüm sürecinin ne kadar büyük bir etken olduğunu bizzat bizler yaşadık ve gördük, ama maalesef seçime girerken çözüm sürecinin çok ciddi anlamda sekteye uğrayacağını, birbirimize tahammülümüzün olmadığını, seçimde demokrasinin yaşanmadığını ve barış içerisinde bir yarış olmadığını AK Partililer olarak biz bunu her gün yaşamaktayız” dedi.
 

“KADINLARIMIZ MUKADDESTİR”
Sürekli saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren Aras, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımıza ve teşkilatımıza birçok saldırıların olduğunu gördük. Bu saldırıların bir örneği Kevenli’de kadın kollarımıza yönelik hem sözlü, hem fiili saldırı olarak yapıldı. Bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama mevzu bahis hanım efendiler olunca, kadınlar olunca, bayanlarımıza yönelik yapılmış olan bu saldırıları alçak saldırılar olarak kabul ediyorum. Bu tahammül edilecek saldırılar değil. Hanım efendiler bizim varlığımızdır, mukaddesatımızdır, namuslarımızdır. Lütfen herkes haddini bilsin. Otursun oturduğu yerde, hanımlarımıza yönelik saldırılar ve tacizler yapmasın. Bu ne İslam kimliğine yakışıyor, ne vicdana yakışıyor, ne insanlığa yakışıyor. Hele hele Kürt’e hiç yakışmıyor. Kürdün hanımı namusudur, mukaddestir, bizim için değerlidir. Her şeye eyvallah, ama bayanlarımıza, hanımefendilere olan saldırıları asla ve asla kabul etmeyiz. Bunun dışında Bostaniçi’nde gençlik kollarımıza silahlı saldırıda bulunmuşlardır. Birçok seçim büromuza yine saldırlar olduğu bilinmektedir. Bu saldırıların tümünü şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

 

“BU SALDIRILARIN DÖRT SEBEBİ VARDIR”
Yapılan saldırıların 4 sebebi bulunduğunu da söyleyen Aras, “Bütün bu saldırıların sebeplerinin başında biz bu seçimde ezberi bozarak bir çalışma içerisine girerek her yere her köye gidiyoruz. Bu da onlara nahoş geliyor. İkinci sebebi ise, siyasi rakibimiz olan BDP, bu seçimi kaybedeceğini bildiğinden dolayı şiddete, baskıya başvurmaktadır. Eğer adın barış olacak, eğer adın demokrasi olacak ve demokrasi normları içerisinde, barış içerisinde başkasına tahammül etmeyeceksen, vuracaksın, kıracaksın, sözlü tacizde bulunacaksın, o zaman bu senin son çırpınışlarının bir göstergesidir. Üçüncü bir etken ise, bizim yapmış olduğumuz güzel çalışmalar. Projelerimizin halk tarafından bilinmemesi için kamuoyunda dillendirilmemesi için, bunları bastırmak için şiddete başvurulmaktadır. Dördüncü sebep ve etken, ayakta kalabilmek için bu örgütlerin kaçınılmaz olan bir hareketidir. Ayakta kalabilmek için şiddet olmazsa olmaz onlar için. Örgütler şiddetten beslenirler, baskıdan beslenirler. Ne üzerinde konuşacaklar? Projesi var mıdır? Ben 15 gündür internette bütün BDP belediye başkan adaylarının konuşmalarına, gitmiş oldukları yerlerdeki konuşmalarını pür dikkatle okuyorum. Ben şu ana kadar hiçbir belediye başkan adayının Van’a yönelik projem şudur, budur dediğine rastlamadım. O yüzden şiddettir birinci maddeleri” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber