Seçim ziyaretleri kapsamında zamanın çoğunu köyleri ve ilçeleri dolaşarak geçiren Aras, bu ziyaretlerinin birini de Edremit ilçesinin köylerine gerçekleştirdi. Beraberindeki Edremit ilçe Başkanı Handan Fidan, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve partililer ile birlikte Edremit ilçesine bağlı 5 köyü ziyaret eden AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, yaklaşan yerel seçimler için Van Büyükşehir Adayı Osman Nuri Gülaçar ve Edremit Belediye Başkan adayı İbrahim Koç için destek istedi. Edremit ilçesine bağlı Köşk, Dönemeç, Enginsu, Köprüler ve Dilkaya köylerini ziyaret eden Aras ve beraberindeki heyet, 30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerin Van’ın kaderini belirleyeceğini ifade ederek AK belediyeler için destek istedi. Aras, ‘‘AK iktidarımızın 12 yılda Van’a yaptıkları ortada. Ama Van’ın hak ettiği konuma ulaşması için AK iktidarımızla AK belediyeleri bir araya getirmemiz ve tek vücut yapmamız gerekir. O zaman Van’ın önünü kimse alamaz. Kayseri gibi, Antep gibi, Kocaeli gibi oluruz. Bunun için tek şart AK Partinin gelmesidir. Allah’ın izni ile sizler Van’ımıza 30 Mart günü AK belediyeciliği getireceksiniz. Bizler de büyük hizmetleri getireceğiz” dedi.


“300 DEV PROJEMİZ VE YATIRIMCILAR 30 MART’I BEKLİYOR”
Seçimi AK Partinin kazanması halinde yüzlerce projenin hayata geçeceğini ve ayrıca yatırımcıların da 30 Mart’ı beklediğini söyleyen Aras, ”Büyükşehir adayımız Osman Nuri Gülaçar, 300 adet proje açıkladı. Bunların tamamı Van’ın sorunları ve acil ihtiyaçlarıdır. Edremit adayımız İbrahim Koç projelerini kapı kapı anlatıyor. Kısacası bütün ilçelerimiz ve köylerimiz için yüzlerce planımız ve projemiz var. Daha dün Sayın Osman Nuri Gülaçar’ın misafiri olan 40 işadamı Van’a yatırım yapmak için ziyarete geldiler. Dediler ki siz kazanırsanız biz gelip yatırım yapacağız. Size destek olacağız, Van’ın büyümesine katkı sunacağız. Bunun gibi birçok yatırımcı AK Partinin kazanmasını bekliyor. Yatırım sırada bekliyor” dedi.

“BDP BUNLARI BİLMEZ, İLGİLENMEZ! ONLARIN DERDİ BAŞKA”
BDP’nin bir projeden ve memleketin geleceğinden söz etmediğini ifade eden Aras, “Oysa Van susuz kalmış kimin umurunda. Ulaşım, otopark, trafik çilesi çekmiş kimin umurunda. İstihdam kimin umurunda, iş aş hizmet kimin umurunda. Mega şehir, kalkınma, gelişme kimin umurunda. bunların hiçbiri onların umurunda değil. BDP bunları bilmez, ilgilenmez. Onların derdi başka. Bizim derdimiz başka. Van halkı herşeyin farkında” dedi. Aras, BDP’lilerin sürekli taciz ve saldırılarına maruz kaldıklarını sözlerine ekleyerek, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı.


“SALDIRIYA UĞRAMADIĞIMIZ GÜN YOK! ÇÜNKÜ KAZANACAĞIMIZI BİLİYORLAR”
Seçim yarışı başladığı günden bugüne, BDP’liler tarafından birçok kez fiili saldırılara maruz kaldıklarını ve kalmaya da devam ettiklerini ifae eden Aras, “Neredeyse her yerde karşımıza tahrikli saldırılarla çıkıyorlar. Her fırsatta vatandaşla buluşmamıza engel olmaya çalışıyorlar. Son olarak dün TOKİ konutlarına ziyarete giden Osman Hocamıza yine saldırdılar ve aynı gün Çaldıran Belediye Başkanımıza gözdağı şeklinde silahlı saldırıda bulundular. Kısacası bu çirkin oyunların ve saldırıların sonu gelmiyor. BDP bu şekilde seçime giriyor ve maalesef baskıyla, şiddetle, korkutmayla bildiği en iyi yolda yürümeye devam ediyor. Bütün bunların nedeni AK Partinin kazanacağını bilmeleridir. Bu tablo onları çok rahatsız ediyor” dedi.

Editör: Wan Haber