Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne yapılan bir ihbar sonucu Erciş-Adilcevaz karayolunun 10. kilometresindeki taş ocağı mevkiinde bulunan çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan kafasını inceleme çalışmaları sürüyor.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, ilk incelemede at kafalarının da bulunduğunu belirterek, "Bunların arasında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara ait kafalar var. Gerekli birimlerce alınan numunelerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar 21 at başı tespiti yapıldı. Bu arada, bazı küçük ve büyükbaş hayvanlara ait kafaların üzerindeki küpelerden yola çıkılarak gerekli çalışmalara başlandı. Bu anlamda küpeli hayvanlar araştırılıyor. Hangi il ve ilçeye bağlı olduğu küpe numaraları ile ortaya çıkacak” dedi. 


Zabıta ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde kontrollerini sürdürdüğünü de ifade eden Belediye Başkanı Arapoğlu, “Ayrıca Çevre Sağlık Komisyonu da meclis üyeleriyle zaman zaman kontrole çıkıyor. Bugüne kadar olumsuz bir şeyle karşılaşmadık. Kesimlerle alakalı da kontrollerimiz sürüyor. Ayrıca bu etlerin Erciş’te tüketilme ihtimali yok. İncelemeler bittiğinde bütün bilgileri kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Editör: Wan Haber