Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne gelen Arap turist sayısında önceki yıla oranla yüzde 115 artış olduğunu söyledi.
Özellikle DOKA olarak son iki yıldır özellikle Arap Dünyası'na dönük ciddi tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirten Vali Mayda, bölgeye gelen Arap turist sayısının son 3 yılda büyük artış gösterdiğini kaydederek 2010 yılında 24 bin, 2011 yılında 40 bin olan Arap turist sayısının 2012 yılında 90 bine yükseldiğine dikkat çekti.
2011 ve 2012 yıllarında Dubai, Riyad ve Cidde'de fuarlara katılım sağlandığını ve tanıtım etkinliklerinde bulunulduğunu aktaran Vali Mayda, tanıtım etkinliklerinin bölgemize çok büyük katkısının olduğunu söyledi. Son yıllarda Arap turist sayısında yaşanan yüzde 115'lik artışta yurt dışı etkinliklerinin ve tanıtım faaliyetlerinin ne kadar etkili olduğunun görüldüğü kaydeden Vali Mayda, Riyad'da bir Karadeniz Gecesi de organize ettiklerini belirtti.
Vali Mayda, Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre bir Arap turistin yurt dışında yaptığı harcama miktarının dikkate alındığında, Arap turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ne 2012 yılında 270 Milyon Dolar bıraktığını kaydederek, bu harcamanın 2012 yılında önceki yıllara oranla yüzde 125 oranında artış gösterdiğini söyledi. Arap yatırımcıların da Bölgemize olan ilgisinin arttığını ve bu durumun sevindirici olduğunu kaydeden Vali Mayda, "Arap yatırımcıların Bölgemize yönelik yatırım planları var. 5 yıldızlı otel, teleferik ve kayak merkezi yapmak istiyorlar" dedi.
"Bir insanın mutlu olabilmesi için 3 şeye ihtiyaç vardır. Bunlar, su, yeşil ve güleryüz'dür" Arap atasözüne vurgu yapan Vali Mayda, "Bu üç öğe fazlasıyla bölgemizde mevcut. Arap turistleri kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri ve huzur bulacakları doğa harikası olan Bölgemize davet ediyorum" diye konuştu.
Arap Dünyası'na yönelik yaptıkları tanıtım faaliyetlerinin devam edeceğine vurgu yapan Vali Mayda, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın faaliyetlerini ve Arap coğrafyasına yönelik yaptıkları tanıtım faaliyetlerini son olarak TRT Arapça kanalında canlı yayında anlattığını da sözlerine ekledi.
(BK-ÖS-Y)

28.01.2013 13:36:07 TSI

Editör: Wan Haber