Bursa'nın 2013 Arap Turizm Ana Destinasyonu seçilmesinin ardından Suudi Arabistan'dan gelen 10 kişilik gazeteci heyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.
Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği ve Bursa Valiliği iş birliği ile 5 günlük program için Bursa'ya gelen ve aralarında Suudi Arabistan Kraliyet Fotoğrafçısı Esa Engawi'nin de bulunduğu 10 kişilik basın mensubu heyeti, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim Kurulu üyelerini Basın Kültür Sarayı'ndaki BGC merkezinde ziyaret etti.
Ziyarette Bursa basını hakkında bilgi veren Kolaylı, Türkiye'nin en güçlü yerel basının Bursa'da olduğunu söyledi. Toplam 450 üyesi ile BGC'nin, Türkiye'nin en güçlü basın meslek örgütlerinin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Kolaylı, Bakanlar Kurulu kararıyla "kamu yararına dernek" statüsünde çalışan Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin üyelerine işsizlik, doğum, vefat ve evlilik yardımı yaptığını, ayrıca üyelerin üniversitede öğrenim görev çocuklarına burs verildiğini kaydetti.
İşsiz kalan BGC üyelerine 3 ay süresince asgari ücret tutarında işsizlik yardımı yapıldığını bildiren BGC Başkanı Kolaylı, "Arkadaşlarımızın zaruri giderlerini bu yardımla karşılamayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Basın Kültür Sarayı'nın Bursa'ya kazandırılması sürecini de anlatan BGC Başkanı Nuri Kolaylı, "Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı'nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nikâh Salonu, Nilüfer Belediyesi'yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi yer alıyor" dedi.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ve çalışmalardan etkilendiklerini ifade eden Arap gazeteciler ise, Bursa'da çok iyi karşılandıklarını belirterek, özellikle Basın Müzesi ile Akkılıç Kütüphanesi'nin kendilerini çok etkilediğini vurguladı.
Ziyarette, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Erdal Çolak, Genel Sayman İhsan Bölük ile Genel Sekreter Sinan Tunç da yer aldı.
(MŞ)

16.01.2013 17:53:08 TSI

Editör: Wan Haber