Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası başarılara imza atmayı hedeflediklerini söyledi.
İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim dalı öğretim elemanları Prof. Dr. Yakup Civelek başkanlığında Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin farklı birimlerinde görev yapan öğretim elemanlarına verdikleri desteğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini söyledi.
Öğretim elemanlarının her türlü ihtiyacının karşılanacağını ve üniversitenin hak ettiği yere en kısa zamanda gelebilmesi için mevcut tüm imkânların seferber edileceğini dile getiren Alkan, "Öğretim elemanlarımız için hazırlattırılan laptop, masa üstü bilgisayar, yazıcı, hard disk, masa, dolap ve kitaplık gibi teknik ve malzeme desteği hiçbir akademik unvan ayrımı yapılmadan gerçekleştirilmiştir. Gerek kütüphaneye eser alımı gerekse eğitim ve öğretim seviyesinin yükselmesine yönelik, akademik, idari, mali ve teknik her türlü desteği vermekteyiz. Bu desteğimiz kesintisiz devam edecektir. Öğretim elemanı sayımız 150'den 400'e, öğrenci sayımız 3 binden 11 bine çıkarılmıştır. Bütün bunlar, bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda Çorum'a büyük katkı sağlayacaktır. Amerika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Doğu'daki pek çok üniversite ile akademik, bilimsel işbirliği anlaşmaları yapılmıştır. Bu anlaşmalar sonucu öğretim elemanlarımız bu ülkelerdeki farklı üniversitelere gidebilmekte, oralardan da üniversitemize öğretim elemanları gelebilmektedir" dedi.
Üniversitenin köklü üniversitelerle aynı kategoride değerlendirilmesinin çok adil bir yaklaşım olmamakla, bu yaklaşımın gerek yurt içinde gerekse yurt dışında şimdiye kadar yapılan özverili çalışmaların somut bir göstergesi olması açısından anlamlı olduğunu kaydetti.
Alkan,üniversite bünyesinde kurulan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) gerek kentin sanayi sektörüne gerekse kültürel ve sosyal alanlara yönelik pek çok kurs, seminer ve benzeri faaliyetler gerçekleştirerek katkı sağlayacağını kaydetti.
İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Yakup Civelek ise, Türkiye'de ilahiyat alanında bir ilke imza atarak hazırlık sınıflarında ilk kez web tabanlı sınav gerçekleştirdiklerini söyledi.
Civelek, daha verimli ve başarılı çalışmaların önünü açmak ve üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını yükseltmek amacıyla rektörlüğün, ayrım gözetmeden profesörden araştırma görevlisine, doçentten okutmana kadar her kademedeki öğretim elemanına yaptığı malzeme desteğinin öğretim elemanlarının çalışma azmini daha da artırdığını belirterek Rektör Alkan'a teşekkür etti.
Ziyaret, Irak asıllı Arapça Öğretim Üyesi Dr. Abdulkerim el-Ubeydi'nin Rektör Alkan'a mahfaza içerisinde özel baskı bir Kur'anı Kerim'i takdim etmesiyle sona
(MMY-BÖ)

09.01.2013 18:49:37 TSI

Editör: Wan Haber