Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin 'Arap Baharı Resim Sergisi' geçtiğimiz günlerde yapılan "Arap Uyanışı: Mısır ve Ortadoğu" konulu konferans öncesinde görücüye çıktı.
Koınya'da Medeniyetler İttifakı Konferansları kapsamında düzenlenen, "Arap Uyanışı: Mısır ve Ortadoğu" konulu konferans öncesi kokteyl alanında KTO Karatay Üniversitesi Arap Baharı Resim Sergisi açıldı. Konferansa katılacak konuklar ve konuşmacı Mısırlı Gazeteci-Yazar Fehmi Hüveydi sergiye ilgi gösterdi. İlki Türkiye'de gerçekleşen Türk-Arap Ressamlar Buluşmasının ikinci ayağının da geçtiğimiz aylarda Mısır'da gerçekleşmiş olmasından son derece memnun olduğunu dile getiren Hüveydi, tabloları çok beğendiğinin altını çizdi. Konferansa, KTO Karatay Üniversite'sini temsilen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan katılırken, Arap Baharı sergisine ev sahipliğini Kuroatör Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu yaptı.
20-30 Eylül 2012 tarihleri arasında 25 Türk 23 Arap ressamın katılımıyla gerçekleşen ve 90 resmin yapıldığı Türk Arap Ressamlar Buluşması'ndan 48 tablonun sergilendiği Mevlana Kültür Merkezi'ne gelen, yerli ve yabancı konuklar Konya'da böyle bir organizasyonun yapılıyor olmasını şehrin en önemli sanatsal faaliyetleri arasında gösterdi.
(İP-Y)

15.01.2013 14:27:51 TSI

Editör: Wan Haber