Araç ilçesinde kahvehanecilerin zam isteğini değerlendiren Araç Esnaf ve Sanatkarlar Odası, çay fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yaptı.
Geçtiğimiz günlerde 75 kuruştan satılmaya başlanan çay fiyatlarına ilçe halkı büyük tepki gösterdi. Türkiye'de enflasyon oranlarının yıllık yüzde 7,8 civarında açıklandığını belirten vatandaşlar, buna rağmen çaya yüzde 50 gibi yüksek oranda zam yapılmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Vatandaşlar, "Bir yerlerde yanlışlık var, acaba hükümet mi halka enflasyonu düşük olarak açıklıyor. Yoksa ülkemizdeki enflasyon oranı yüzde 50'mi de biz mi bilmiyoruz" dedi.
Öte yandan çaya zam yapılmasına bir tepkide fırıncılar gösterdi. Ekmekle çay fiyatlarının aynı rakama yükseldiğini belirten fırıncılar, "Acaba ekmek mi? Çay mı ? Bunun kıyaslamasını kamuoyuna bırakıyoruz" diye konuştular. Ayrıca ilçede faaliyet gösteren fırıncılar, önümüzdeki günlerde ekmek fiyatlarına yüzde 50 oranında Araç Esnaf ve Sanatlarlar Odasına zam talebinde bulunacaklarını ifade ettiler.
(Vİ-SA)

11.01.2013 14:44:27 TSI

Editör: Wan Haber