Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Al Rıza Yücelu, yeni geliştirdikleri sistemle artık kamyonları durdurmadan yükünü bileceklerini söyledi.
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (BESOB) yapılan toplantıda nakliyecilerin meseleleri ele alındı. Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Al Rıza Yücelu ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ülkedeki trafik kazalarındaki ölüm oranları hakkında bilgiler veren Yüceulu, 2003 yılında 5,75 olan ölüm oranının bu yıl itibariyle 3'e düştüğünü söyledi. Yüceulu, trafik kazalarındaki ölüm oranlarını Avrupa'nın altına çekmek istediklerini ifade etti.
Kar lastiğine büyük talep olduğunu vurgulayan Yüceulu, "Şu anda takip ettiğim kadarıyla büyük bir talep var. Stokların tükendiğini biliyoruz. Önümüzdeki yıl öyle tahmin ediyorum ki bu ilgi daha da artarak devam eder. Kar lastiğine aşırı talep var" diye konuştu.
AB uyum yasası çerçevesinde yeni bir sistemi geliştirme aşamasında olduklarını belirten Yüceulu, "Bu sistem, araç henüz yol kenarı denetim istasyonuna gelmeden, 500 metre öteden tonajlı olduğunu, belleğe kayıtlı olup olmadığını merkeze bildiriyor. Ayırca levhalar da sürücüyü uyaracak. Bu çalışma 2013 yılının sonunda hayata geçirilecek. Aracı durdurmadan onun yükünü bileceğiz. Tonajı yoksa denetime uğramadan yoluna devam edecek" açıklamasını yaptı.
Ulaşım sektörünün her geçen gün büyüdüğünü ve bu büyümeye paralel olarak bazı meselelerin ortaya çıktığının altını çizen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bu problemlerin belgeye bağlanması ile ilgili Ulaştırma Bakanlığının çalışmalar yürüttüğünü söyledi.
(AF-MŞ-GS-Y)

29.12.2012 12:32:14 TSI

Editör: Wan Haber