Gaziantep'te 4 yaşındaki çocuk, otomobilin içinde ailesini beklediği sırada çıkan yangında ağır yaralandı.
Olay, Cumhuriyet Mahallesi Kuyucak Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Şahinbey Toplum Sağlığı Merkezi'ne gelen Atilla ve Ayşe V. çifti, çocuklarından 2 yaşındaki Ökkeş'i sağlık merkezine götürdü. Çift, 4 yaşındaki çocukları Enes'i ise aracın içerisinde bıraktı. İddiaya gore küçük çocuğun çakmakla oynaması sonucu yangın çıktı. Çevredeki vatandaşlar, yangın tüpüyle camları kırarak çocuğu kurtardı. Yangında ağır yaralanan küçük çocuk, kaldırıldığı Gaziantep Çocuk Hastanesi Yanık Ünitesi'nde yoğun bakıma alındı.
Görgü tanıkları, araçtan dumanlar yükseldiğini belirterek, "Hemen yangına müdahale etmek istedik ama kapılar kapalıydı. Bu sırada iş yerlerinde ve sağlık merkezindeki bir yangın tüpü ile alevlere müdahale etmek istedik. Bu sırada içerde çocuk olduğunu öğrenince otomobilin camını yangın tüpleriyle kırarak açtık. Kapıyı açtığımızda çocuk yanıyordu ve hemen dışarı çıkarak sağlık merkezine çıkardık. Orada yapılan müdahalenin ardından ambulansla çocuğu hastaneye gönderdik" dedi.
Otomobilin kapılarının yangın nedeniyle de otomatik olarak kitlenmiş olabileceğini ifade eden görgü tanıkları, "Aile çocuğu arabada bırakıp diğer çocuğunu muayene için içeri götürmüş. Otomobilin önceden mi yoksa yangın sırasında mı kilitlendiğini bilmiyoruz. Ancak kapıları açamayınca otomobilin camlarını kırıp içerde mahsur kalan çocuğu kurtardık" diye konuştu.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
(CC-Y)

11.01.2013 17:58:36 TSI

Editör: Wan Haber