Gaziantep'in Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki ana sınıfı öğretmenleriyle okul öncesi bilgilendirme toplantısı yaptı.
Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki anasınıfı öğretmenlerine okul öncesi eğitimin önemli olduğunu belirterek, "İlçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerde görev yapan anasınıfı öğretmeni arkadaşlardan, okul öncesi eğitime önem vermelerini istiyorum. İlçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerimizdeki okullarda okul öncesi eğitimin önemine değinerek, okul öncesi eğitimin toplumsal değişimi ve gelişimi oluşturacak bireylerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkilidir. Çocukların okul öncesi eğitimiyle temel bilgi ve becerileri kazanmanın yanında, kendi ve başkalarının haklarını korumayı, işbirliği alışkanlığı kazanmasını ve çevresiyle uyumlu bir şekilde yaşamayı gerekiyor" dedi.
Çocuğun ailede gördüğü sıcak, samimi ve karşılıksız ilgiyi öğretmeninden de görmek istediğine vurgu yapan Gündeş, "Okulda öğretmen ve öğrencisi arasında sevgi bağı iyi oluşmuşsa çocuk okuldan ve öğretmenden ayrılmak istemez. Bu durum öğretmenin öğrencisini bir anne şefkatiyle sevmesinin sonucudur. Öğretmenin karşılıksız sevgisi manevi bir duygudur. Öğretmen öğrencilerini ne kadar sever, öper, okşar, koklarsa o kadar mutlu ve huzurlu olur. Eğitimde en etkili yöntem çocuklara iyi örnek olmaktır" diye konuştu.
(AI-MAD-Y)

21.12.2012 15:29:27 TSI

Editör: Wan Haber