TEDAŞ tarafından Gaziantep'in Araban ilçesinde elektrik kablolalırın yer altına alınması ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.
TEDAŞ tarafından 2008 yılında ilçe merkezindeki Gaziantep Caddesinde başlattığı birinci etap elektrik hattının yeraltına alma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 2010 yılında çalışmaların ikinci etabında Besni Caddesi ile Akbudak Caddesi'nde başlatılan elektrik hattının yeraltına alınma çalışmalarının tamamlanmasından sonra da 2012 yılı için Doktor Asım Güzelbey caddesi ile Mehmet Gökçek Mahallesinin bazı sokaklarında başlatılan yeraltı çalışmaları başlatıldı.
Araban TEDAŞ İlçe İşletme Baş Mühendisliğinden alınan bilgiye göre, TEDAŞ'ın ilçe merkezinde başlattığı üçüncü etap yeraltı çalışmalarına Doktor Asım Güzelbey Caddesi ile Mehmet Gökçek Mahallesinin bazı sokaklarında başlandığı, yapılan çalışmada 2 bin metrelik elektrik hattının yeraltına alma çalışmaları başlatıldığı, yapılan çalışmanın yaklaşık maliyetinin 400 bin TL. olduğu ve çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezindeki elektrik hattının büyük bir bölümünün yeraltına alma çalışmalarının tamamlanmış olacağı bildirildi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, TEDAŞ'ın ilçe merkezinde başlattığı üçüncü etap elektrik hattını yeraltına alma çalışmalarıyla ilçe köy görünümünden kurtulup şehir görünümüne kavuşacağını söyledi.
Başkan Özdemir, "ilçe merkezindeki Doktor Asım Güzelbey Caddesi ile Mehmet Gökçek Mahallesinde bazı sokaklarda başlatılan üçüncü etap elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmaları ile ilçe girişindeki Gaziantep Caddesi girişindeki elektrik hattının da yeraltına alınıp eski direklerin de söküldüğü için TEDAŞ yetkililerine teşekkür ediyorum.''
(AI-MAD-Y)

04.01.2013 13:30:43 TSI

Editör: Wan Haber