Zonguldak'ta yaşanan maden faciasında, araçları bozulduğu için işe gidemeyen Ramazan Ardıç'ın hayatı kurtuldu.
Zonguldak'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin cenazeleri toprağa verildi. Olay günü araçları bozulduğu için işe gidemeyen Ramazan Ardıç da buruk sevinç yaşadı.
Arkadaşlarının hayatlarını kaybetmesi sebebiyle uyku uyuyamadığını belirten Ardıç, şöyle konuştu: "Ben, olay günü saat 05.30 da işe gitmek üzere kalktım. Beraber işe gittiğimiz arkadaşım arayıp aracının çalışmadığını söyledi. Ben de 'Çalışmazsa yapılacak bir şey yok. Bir günlük yevmiye ile fakir olmam' dedim. Daha sonra işyerimden 13.45 sıralarında bana bir telefon geldi. Beni muhasebeci aradı. Ona köyde olduğumu söyleyince telefonu kapatmamı istedi. Telefonu kapattım. Daha sonra iş arkadaşım aradı. Beni ocakta biliyorlarmış. Patlama olan yer benim çalıştığım yerdi. Eğer bende o gün işte olsaydım bende ölecektim. Arkadaşlarım, 'Biz seni işte sanıyorduk. Allah'tan işe gelmemişsin' dediler. Olayın yaşandığı yere geldim. Ustam Hayrettin Dağkıran yaralı olarak kurtuldu. Yarı baygın vaziyette hastaneye gitti. Saat 17.30 civarında şehit olan mesai arkadaşlarımın cenazeleri çıktı. Bir şekilde Cenab-ı Allah beni çocuklarıma bağışladı. Bir yandan da seviniyorum. Sevinsem mi üzülsem mi anlayamadım. Bende hiç uyku yok. Sonuçta onlar benim mesai arkadaşımdı. Bir ekmeği paylaşıp yediğimiz arkadaşlarımdı. Ailem olayı biliyor. İki çocuğum boynuma sarıldı. Ben o an tabii kendimi şehit olan arkadaşlarımın yerine koydum. Ancak yapacak bir şey yok mekanları cennet olsun"
Yeniden maden ocağında çalışacağını belirten Ardıç, "Ekmek parası diyoruz. Biraz zaman geçer ama mecburen yeniden işe başlayacağız" şeklinde konuştu.
(OA-HO-Y)

08.01.2013 17:03:28 TSI

Editör: Wan Haber