Dünya teknoloji devi Apple, Akıllı telefon ve tabletlerdeki kameralar üretimi yapan Yahudi firması LinX Imaging'i satın almak için hakereke geçti. Pazarlarda bulunan kameralardan daha küçük kamera üreten LinX şirketini Apple 20 Milyon dolara satın alıyor.

Apple’ın başından beri iPhone kamerasına ne kadar özen gösterdiği başından beri bilinirken, şirket kullanıcılarına her daim akıllı cihazlarıyla fotoğraf çekmeye teşvik etmişti. Hatta geçtiğimiz günlerde apple.com’da iPhone 6 ile çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi açmış, iPhone kamerası yeter demişti. Bu yeni satın alma da Apple’ın yeni modellerinde göreceğimiz kameraların daha da iyileşeceğinin göstergesi olabilir.

LinX şirketinin web sitesinde ise: “LinX kameraları şu an pazarda bulunan tüm kameralardan daha küçüktür ve DSLR performansını ince cihazlara getirir.” yazıyor.

Linx’in multi-lens teknolojisi, uygulamaların kamera ile 3 boyutlu bilgi almasını ve çekildikten sonra fotoğraf içerisinde yeniden odaklanma yapılmasını sağlıyor. Ek olarak LinX kameraları nesne boyutlarını ölçmede, 3 boyutlu modelleme yapmada ve görüntülü aramalarda arka plan değişiminde de kullanılabiliyor.

Bu özelliklerin yeni iPhone’da olup olmayacağı konusunda net bir hüküm vermek mümkün olmasa da, Apple’ın başarılı bir satın alma gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.

Editör: Wan Haber