Dünya teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce ilk kez duyurduğu App Store için sürpriz bir teste başladı. Analiz özelliğini test eden Apple, bir çok yeniliğe imza atmayı hedefliyor. Apple kullanıcıların App Store'daki uygulama sayfalarının ne sıklıkla ziyaret edildiği, kaç kullanıcının uygulamalarını açtığı, en çok hangi siteden uygulama indirildiği gibi verileri takip etme şansı sunuyor.

App Store için duyurulan özellikler arasında uygulama ön izlemelerinden, paket olarak uygulamaları satabilmeye ve yeni iTunes Connect ile TestFlight kullanımına kadar birçok özellik yer alırken bu zamana kadar bu özelliklerden karşımıza çıkmayan bir tek ücretsiz analiz özelliği kalmıştı.

Aradan geçen neredeyse bir yıldan sonra Apple, gelişticilere yolladığı e-postalar ile App Analytics'in beta olarak kullanıma sunulduğunu duyurdu. Önce başvuran, önce kullanmaya başlar sistemi ile  yayınlanan özelliğe biz de ilk dakikaların da başvurduk ve çok geçmeden geliştirici hesabımıza App Analytics erişiminin açıldığına dair e-posta aldık.

Uygulamalar için herhangi bir güncelleme ya da ekstra bir kodlama gerektirmeyen özellik, tamamen ücretsiz olarak sunuluyor ve gelişticilere, kullanıcıların App Store'daki uygulama sayfalarının ne sıklıkla ziyaret edildiği, kaç kullanıcının uygulamalarını açtığı, en çok hangi siteden uygulama indirildiği gibi verileri takip etme şansı sunuyor.

Henüz beta sürecinde olan Apple App Analytics'e buradan iTunes Connect hesabınıza giriş yaparak başvurabilirsiniz. SND

Editör: Wan Haber