dünya teknoloji devi olarak bilinen Apple, hedeflerini bir aşama daha büyüterek uzun ömürlü pil üretmek için uğraştıkları belirtiliyor. Apple'nin yeni hedefi uzun ömürlü pil ile daha fazla kullanıcıyı kendilerine bağımlı hale getirebilme ve İphoneleri rahatlıkla pazarlayabilmek.

Akıllı telefonların en önemli ve en sık yaşanan sorunlarından bir tanesi şüphesiz pil ömrüdür. Yetersiz pil ömrü sunan akıllı telefonlar, verilen oldukça yüksek meblağlara karşılık gelmemektedir. Bu soruna da firmalar artık yavaş yavaş çözümler üretmeye başlamaktadır.Mesela Samsung Galaxy S6 ile birlikte 10 dakika şarjın 4 saat kullanım imkânı sunduğunu söylemiş, Galaxy S6 ile pilde önemli gelişmeler yaptıklarını söylemişlerdir.

6

Apple‘da gelecek nesil iPhone modelinde pil ömrünü uzatacak yeni adımlar atmaya başlamış gibi görünüyor. Bünyesine alacağı yeni pil uzmanları ile, AppleInsider tarafından ortaya çıkarılan iş ilanlarında ‘iOS Pil Ömrü Yazılım Mühendisliği”, “iOS Güç Analiz Yöneticisi” ve “iOS Yazılımsal Güç Sistemleri Mühendisi” aradığını görmekteyiz. Apple’ın bu ilanlar dışında da eleman ilanı bulunmaktadır ancak bu ilanlardan anlaşılıyor ki gelecek iPhone’da pil ömrüne önem verilecek ve iyileştirilmeye gidilmeye çalışılacak.

Pil sorununu bu işi yapan kişiler ile tamamen ortadan kaldıracağı tahmin edilen Apple, etkili bir çözüm yolu aramaktadır diyebiliriz. Apple’ın pil konusunda böyle adımlar atıyor olmasının iyi bir gelişme olduğunu da söylemeliyiz çünkü bir telefona 2.500 TL’yi gören fiyatlar ödeyerek satın aldıktan sonra elinizde şarj aleti ile priz başında beklemek oldukça kötü bir durumdur. iPhone’lar da sıkça dile getirilen pil sorunu, gelecek iPhonemodellerinde ortadan ne derece kalkacak, tam anlamıyla giderilmese de önemli bir etkisi olacak mı, Apple bu konuda gerçekten bir gelişme içerisinde mi ilerleyen zamanlarda çıkacak iPhone modellerinde göreceğiz.

Editör: Wan Haber