Apple, dün itibariyle üç yeni özellik duyurdu. App Store’daki maksimum uygulama boyutu, iki aşamalı doğrulama ve TestFlight uygulamalarında yapılan değişiklikler, aynı anda devreye girdi.

Ayrı ayrı bakacak olursak;

Zamanında yazılımlar kilobaytlarla ölçülürken, günümüzün şartları çok değişti. Küçücük telefonlarımızda çok büyük boyutlarda uygulamalar kullanabiliyoruz. Bugüne kadar da App Store’daki maksimum uygulama boyutu 2 GB olarak belirlenmişti. Apple, yaptığı duyuru ile bu rakamı 4 GB’a çıkardığını duyurdu. Mağaza, 2008’de açıldığından bu yana ilk kez Apple cephesinden böyle bir adım atıldı. Özellikle oyunlarda işe yarayacağını düşündüğümüz bu artış, telefonlara çok daha kaliteli oyunlar gelmesinin de önünü açacaktır. Yine de bu uygulamaları Wi-Fi üzerinden indirmek gerekiyor, mobil ağlar üzerinden yapılacak download’larda sınır hâlen 100 MB.

Apple’ın iki aşamalı doğrulama sisteminde Apple ID güvenliği için gerekli güncellemeler yapılsa da, sistemin iyileştirilmesi gereken alanlar vardı. Bugünden itibaren artık iMessage ve Facetime girişlerinde de iki aşamalı doğrulama sistemi kullanılabiliyor. Bugüne kadar, iki aşamalı doğrulamayı açmış kullanıcılar iMessage ve Facetime’a, zaman aşımına uğrayan ikinci bir kod olmaksızın giriş yapabiliyordu. Hesap güvenliğini sağlama konusunda oldukça önemli olan iki aşamalı doğrulamayı herkesin kullanmasını öneriyoruz.

Apple, geçtiğimiz yaz Burstly isimli firmayı satın almış ve yanında da TestFlight uygulamasının beta test aracına sahip olmuştu. Bugün yapılan duyuruyla birlikte araca yeni özellikler ekleniyor. Artık geliştiriciler, tester’larını kolaylıkla farklı gruplara ayırıp ona göre ayrı geri bildirim alabiliyor. Aynı zamanda bu farklı gruplara farklı sürümler, farklı talimatlar verilebiliyor ve birden fazla tester’a yeni güncelleme ile tek seferde bilgi verilebiliyor. TestFlight, 26 Şubat günü Web sürümünü kapatacak ve geliştiricilerin hizmeti kullanmaya devam etmesi için iTunes Connect’ten uygulamalarını ayarlamaları gerekecek.

Kaynak: PcWorld

Editör: Wan Haber