5 Eylül tarihinde başlayan AÖL kayıt yapma ve yenileme işlemlerinin 30 Eylül tarihine kadar uzatılması, halk eğitim merkezleri önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

Kayıtlarda son gün olması nedeniyle vatandaşların halk eğitim merkezlerine başvurduğunu belirten İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Erdinç Güngör, Van merkezinde olmaları nedeniyle bu yoğunluğun daha da arttığını söyledi.

Tuşba ve Edremit ilçelerindeki vatandaşların da İpekyolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kayıt işlemlerini yaptırdıklarını ifade eden Güngör, “Daha önce Van’ın tek halk eğitim merkezi olduğumuz için insanlarımız buraya alışıktır. Tuşba ve Edremit ilçemizdeki halk eğitim merkezlerimiz de bu işleri yapmalarına rağmen, bu ilçelerdeki insanlarımız yine işlerini bizim merkezimizde yürütmek istiyorlar. Bu yükü diğer halk eğitim merkezlerimize yönlendirebilsek ya da vatandaşlarımız bölgelerindeki halk eğitim merkezlerine gitseler bizde bu yoğunluk yaşanmayacaktır” dedi.

Şu ana kadar 10 bin 16 lise ve 18 bin 242 ortaokul olmak üzere 28 binin üzerinde öğrencinin kayıtlı olduğunu ifade eden Güngör, “Şu ana kadar 2 bin 500 kişi bizde yeni kayıtlarını yaptırdı. Eylül ayı sonu itibariyle merkezimizde yaklaşık 31 bin öğrencinin kayıtlı olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen sene 200 öğrencinin mezun olduğunu da sözlerine ekleyen Güngör, bu sayının her yıl artarak devam ettiğini sözlerine ekledi. iha

Editör: Wan Haber