ŞUBAT AYINDA BİRİ DÜNYA PRÖMİYERİ OLMAK ÜZERE, ÜÇ YENİ ESERİN PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ (ANTDOB), AY BOYUNCA OPERA, BALE, KONSER, ÇOCUK OYUNU VE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDAKİ ESERLER OLMAK ÜZERE 20 TEMSİLLE SANATSEVERLERİN KARŞISINDA OLACAK." style="margin-left:10px;"/>ANTALYA(İHA) ŞUBAT AYINDA BİRİ DÜNYA PRÖMİYERİ OLMAK ÜZERE, ÜÇ YENİ ESERİN PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ (ANTDOB), AY BOYUNCA OPERA, BALE, KONSER, ÇOCUK OYUNU VE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDAKİ ESERLER OLMAK ÜZERE 20  TEMSİLLE SANATSEVERLERİN KARŞISINDA OLACAK.ANTALYA(İHA) ŞUBAT AYINDA BİRİ DÜNYA PRÖMİYERİ OLMAK ÜZERE, ÜÇ YENİ ESERİN PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ (ANTDOB), AY BOYUNCA OPERA, BALE, KONSER, ÇOCUK OYUNU VE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDAKİ ESERLER OLMAK ÜZERE 20  TEMSİLLE SANATSEVERLERİN KARŞISINDA OLACAK.ANTALYA(İHA) ŞUBAT AYINDA BİRİ DÜNYA PRÖMİYERİ OLMAK ÜZERE, ÜÇ YENİ ESERİN PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK OLAN ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESİ (ANTDOB), AY BOYUNCA OPERA, BALE, KONSER, ÇOCUK OYUNU VE SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDAKİ ESERLER OLMAK ÜZERE 20  TEMSİLLE SANATSEVERLERİN KARŞISINDA OLACAK.

IHAAW111102-YRL/31-01-2013


ANTDOB ŞUBAT AYINDA ÜÇ YENİ ESER SAHNELEYECEK

(FOTOĞRAFLI)

ANTALYA (İHA) ANTALYA(İHA) Şubat ayında biri dünya prömiyeri olmak üzere, üç yeni eserin prömiyerini gerçekleştirecek olan Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), ay boyunca opera, bale, konser, çocuk oyunu ve sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki eserler olmak üzere 20 temsille sanatseverlerin karşısında olacak.
'Lale Çılgınlığı' operası dünyada ilk kez Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenecek. Bestesi Ali Hoca, librettosu Şefik Kahramankaptan imzasını taşıyan eserin dünya prömiyeri 2 Şubat'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde gerçekleşecek. Antalya Balesi de Şubat ayında Türkiye prömiyeri gerçekleştirerek Umut Balesi'ni izleyicilerle buluşturacak. Beethoven 9. Senfoni'nin muhteşem müziği ve dansçıların kusursuz performansıyla sahnelenecek eser 23 Şubat'ta izlenebilecek.
ANTDOB, 'Uyuyan Güzel' adlı çocuk oyunu Antalya'da ilk kez 13 Şubat'ta minik izleyiciler ile buluşacak.
Prömiyer eserlerinin yanı sıra ANTDOB sahnesinde Şubat ayında dünyaca ünlü sufi dansçı Ziya Azazi 'nin de dans ettiği Mevlana'nın Çağrısı balesi, Broadway müzikali West Side Story, La Traviata operası, film müzikleri konseri, Haydi Çocuklar Opera'ya adlı eserler de seyirci ile buluşacak.
1 Piyano 4 Solist ve Mavi Enstrüman sosyal sorumluluk projeleri ise Şubat ayında Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde yapılacak.
(SK-Y)

31.01.2013 11:11:34 TSI
Editör: Wan Haber