ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Çetin Osman Budak, www.antalyadestination.com web sitesinin Almanca olarak da hizmet vermeye başladığını bildirdi.
Antalya Tanıtım AŞ ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Tanıtım A.Ş.tarafından Antalya bölgesini internet ortamında dünyaya daha etkin tanıtmak amacıyla hazırlanarak ilk etapta Türkçe ve İngilizce olarak yayına açılan www.antalyadestination.com web sitesinin Almanca olarak da hizmet vermeye başladığını bildirdi. Budak, sitenin Mart ayından itibaren de Rusça hizmet vermeye başlayacağını belirtti.
İlk olarak Tanıtım A.Ş.tarafından Londra Turizm Fuarı'nda lansmanı yapılan ve yurt dışındaki fuarlarda tanıtılan Antalya Bölgesinin WEB sitesi www.antalyadestination.com'un haftada ortalama 2 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını belirten Budak, Antalya'nın yanı sıra Burdur ve Isparta illerinin de geniş şekilde yer aldığı sitede, Likya, Pamfilya, Pisidya bölgelerinin tarihleri, Yörüklerin Toros gelenekleri, yayla hayatı, Milli Parklar, tabiat parkları, yaban hayatı koruma alanları, tüm kültür, sanat ve spor etkinlikleri ve zengin bir fotoğraf galerisinin yer aldığını söyledi.
Antalya ve Yöresini tanıtan kurumsal bir WEB sayfası ihtiyacından yola çıkılarak Tanıtım A.Ş. tarafından böyle bir site oluşturulduğunu belirten Budak, "www.antalyadestination.com WEB sitesi ile Antalya yöresine ait tarih, kültür, doğa, sanat, spor ve mutfak kültürü zenginlikleri özel fotoğraflar ve doğru bilgiler eşliğinde tüm dünyayla paylaşılıyor" dedi.
Sitenin yayına başladıktan sonraki henüz ilk ayında 'Antalya' kelimesinin Türkçe sitelerdeki aramalarında 215'nci sıradan 35'inci sıraya yükseldiğini belirten Budak, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Tabi ki burada asıl hedefimiz Antalya'yı yurtdışına tanıtmak. www.antalyadestination.com, 'Antalya' kelimesinin İngilizce sitelerdeki aramalarında da 350'nci sıradan 66'ncı sıraya yükseldi. Haftalık ortalama 20 bin sayfa gösterimine ulaşmış durumdayız. Antalya Türkçe, İngilizce, Almanca olarak tanıtılıyor, Mart Ayından itibaren de Rusça tanıtılacak. Şu an sitemizde Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak binden fazla sayfa ve 650'den fazla özel olarak çektirdiğimiz fotoğraf yer alıyor. Web sitemize başta Türkiye, İngiltere ve Almanya öncelikli olmak üzere dünyanın her ülkesinden ziyaretçiler giriyor, Antalya ve Batı Akdeniz bölgesiyle ilgili detaylı bilgilere ulaşıyorlar."
Sitenin Mart ayı içerisinde Rusça olarak da hizmet vereceğini belirten Budak İsviçre, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde Turizm Müsteşarlıkları'nın kendi web sayfalarında link vererek bölgeyle ilgili bilgi almak isteyen ziyaretçilerini antalyadestination.com'a yönlendirmeye başladığını da sözlerine ekledi.
(SK-Y)

01.02.2013 11:59:04 TSI

Editör: Wan Haber