Antalya'nın Manavgat İlçesi Ilıca beldesinde annesi Nazmiye Tümbül ve babası Hacı Mehmet Tümbül adına 16 derslikli Turizm Eğitim Merkezi yaptıran hayırsever Ali Rıza Tümbül ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'la birlikte protokol imzaladı.Konyaaltı ve Kemer İlçelerinden sonra Antalya'da yapılacak üçüncü Turizm Eğitim Merkezi'nin 2013 yılı içerisinde bitirilmesinin planlandığı bildirildi.
Desteği nedeni ile Ali Rıza Tümbül'e teşekkür eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak çok önemli bir hizmete vesile olunacağını bildirdi. Antalya Valiliğinde 87. protokolün imzalandığını kaydeden Vali Altıparmak, "Bu protokol çerçevesinde de Ali Rıza Tümbül Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) yaptıracaklar. Turizm Eğitim Merkezi Konyaaltı ve Kemer'de iki adetti. Bununla birlikte üçe çıkmış olacak. Kemer ve Konyaaltı'nın kontenjanları 150'şer kişilik. Altışer aylık eğitim sürecinde yılda toplam 600 kişi mezun ediyorduk. Yeni merkez toplam kapasitesi 300 olacak. 200 kişi de günlük gelip gidecek" dedi.
İmzalanan protokol içerisinde aslında iki protokol olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, "Bir 16 derslikli TUREM Merkezi, bir de 100 kişilik pansiyon var" dedi. Merkezle birlikte turizmin en önemli ve en fazla ihtiyacı olan ara kademe elemanların yetişeceğini belirten Vali Altıparmak lise, ortaokul, üniversite mezunu olan, 'turizm sektöründe çalışmak istiyorum diyen' gençlere 6 aylık bir kurs neticesinde adeta iş garantili bir kurs verileceğini bildirdi.
Merkezde kat hizmetleri, aşçılık, garsonluk gibi turizmin ihtiyacı olan bütün alanlarda eğitim verileceğini ifade eden Vali Altıparmak, "Antalya'nın en fazla ihtiyacı olan nedir dediğimiz zaman turizm sektöründe ara kademe eleman ihtiyacımız. Bu vesile ile önemli bir ihtiyacımız giderilmiş olacak" şeklinde konuştu.
Hayırsever Ali Rıza Tümbül ise "Bizlere her şeyini sınırsız veren sevgili annem ve babam adına en iyi şekilde yapacağız. Kısa zamanda hayata geçirmeye çalışacağız. İnşallah hayırlı olur. Tekrar yeni hayırlarda, iyi güzel işlerde beraber oluruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yeni Turizm Eğitim Merkezi protokolü imzalandı.
(UG-SK-Y)

13.02.2013 14:45:32 TSI

Editör: Wan Haber